Port City III verkocht

Havenbedrijf Rotterdam heeft Port City III verkocht aan Credit Suisse. De verkoop kwam tot stand na de bemiddeling van vastgoedadviseur CBRE. In Port City III aan de Waalhaven Zuid 11 is het hoofdkantoor van olie- en energieleverancier Argos Oil gevestigd.

De bouw van Port City past in het huidige beleid van het Havenbedrijf om de beeldkwaliteit van de haven te verbeteren en oude havengebieden op te knappen door nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Nu die bouw is afgerond is het Havenbedrijf blij dat vastgoedbelegger Credit Suisse vertrouwen heeft in de locatie en het gebied. Het Havenbedrijf verwacht dat de verkoop een positief effect zal hebben naar andere vastgoedpartijen en dat initiatieven ontstaan voor de bouw van Port City IV.

Port City

Eind 2006 besloot het Havenbedrijf tot de ontwikkeling van Port City aan de Waalhaven Zuid, de bouw van drie kantoren op een opgespoten stuk grond in de voormalige Waalhaven met een ruimtereservering voor een vierde kantoor van 8.000 m2 (brutovloeroppervlak). Port City I is het hoofdkantoor van de Broekman Groep. Port City II is door en op risico van het Havenbedrijf ontwikkeld en gebouwd. Het wordt aan meerdere havengerelateerde huurders verhuurd, waaronder Evergreen, Deltalinqs en Share Logistics.

Het Havenbedrijf blijft eigenaar van de grond, parkeerdek en openbaar dek.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Rotterdam