DHV neemt deel aan economische missie naar Rusland

Advies- en ingenieursbureau DHV neemt deel aan de economische missie naar Rusland, die onder leiding staat van minister-president Rutte en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. DHV richt zich tijdens deze missie op het groeiend vliegverkeer in aanloop naar het WK voetbal in 2018, de privatisering van luchthavens en op de parkeerchaos in Moskou. De missie naar Moskou en St. Petersburg vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober.

Luchtvaart

NACO Netherlands Airport Consultants en InterVISTAS, dochterondernemingen van de DHV Groep, hebben een tweedaagse conferentie georganiseerd met de titel ‘First Netherlands Russia Aviation Conference and Bilateral Cooperation Forum’ over de ontwikkeling van luchthaveninfrastructuur en -management, veiligheid, en innovatie voor luchtvaartmaatschappijen en luchthavens. Hier zullen ongeveer honderd Russische afgevaardigden bij aanwezig zijn.

In aanloop naar het WK voetbal in 2018 moeten dertien Russische vliegvelden worden uitgebreid, zodat de supporters veilig en efficiënt op hun eindbestemming kunnen komen. Het gaat dan om bijvoorbeeld de aanleg van nieuwe pieren, verbetering van de toegangswegen en uitbreiding van parkeerfaciliteiten.

Ben Hasselman, directeur Business Development bij NACO: ‘’Wij hebben grote expertise op dat gebied. We zijn betrokken geweest bij luchthavenontwikkelingen voor de voetbalkampioenschappen in Polen en Oekraïne, en in Zuid-Afrika. NACO is verder betrokken bij vele andere projecten, waaronder de geplande grootste luchthaven ter wereld in Beijing.’’

Recyclebare parkeergarage

DHV en haar partner PARK4ALL presenteren in Moskou hun nieuwe vinding: een flexibele en demontabele parkeergarage, die binnen vijf weken is op te bouwen. Na gebruik kan ze op een andere locatie opnieuw worden neergezet. Het systeem, dat geschikt is voor locaties op bouwterreinen, boven wegen, rails en water, is volgens DHV een snelle en duurzame oplossing voor de huidige parkeerchaos in Moskou. Deze stad telt circa vier miljoen auto’s, terwijl er slechts één miljoen parkeerplaatsen zijn. Dit leidt nu al tot chaotische taferelen.

Directeur Gebiedsontwikkeling, Legal & Finance Kees-Jan Bandt van DHV: ‘’De Russen hebben al interesse getoond in PARK4ALL, omdat het is ontwikkeld volgens het principe van Cradle to Cradle®. De gebruikte materialen worden na gebruik niet weggegooid, maar oneindig gerecycled. Daarmee draagt DHV bij aan een duurzame en vitale stad.’’ DHV voert tijdens de missie gesprekken met de Russische autoriteiten en bedrijven over concrete locaties in Moskou en St. Petersburg en bij WK-voetbalstadions.

DHV neemt verder deel aan een rondetafelgesprek tussen minister Schultz van Haegen en de Russische onderminister Olersky van Transport over de stedelijke ontwikkeling van St. Petersburg.

Stormvloedkering

Minister-president Rutte en minister Schultz van Haegen bezoeken ook de stormvloedkering in St. Petersburg. DHV heeft met haar partners gewerkt aan de voltooiing van deze kering. Zij waren verantwoordelijk voor het ontwerp, de aanbestedingen en de uitvoeringsbegeleiding.

Deelnemers

De DHV-deelnemers aan de missie:

Kees-Jan Bandt – Directeur Gebiedsontwikkeling, Legal & Finance DHV

Floris Marcus – Strategisch adviseur Structuurvisies en Gebiedsontwikkeling DHV

Hans Mohrmann – Executive Vice President InterVISTAS

Ben Hasselman – Directeur Business Development NACO

Paul Wessels – Directeur Master Planning & Studies NACO

Inna Steinmetz Ratieva – Senior adviseur Rusland NACO

Namens PARK4ALL is directeur Marco Huibrechtse aanwezig.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV