Opening zeer veilige vrachtwagenparking Borchwerf II Roosendaal

Vandaag om 17.00 uur opent wethouder Steven Adriaansen van Gemeente Roosendaal de eerste vrachtwagenparking in Nederland met de maximale veiligheidsscore van 4 sloten. Het gaat om vrachtwagenparking Borchwerf II te Roosendaal. Ontwerp-, advies- en managementbureau Grontmij heeft zich vanaf het eerste initiatief ingezet om deze ambitie te behalen.

Veel parkings in grens-, bedrijven- en havengebieden zijn zowel vanuit sociaal als verkeerskundig perspectief onveilig. Een maatschappelijk probleem waar meer gemeentes mee worstelen. De aanpak van Borchwerf II laat zien dat het anders kan.

De parkeerexperts van Grontmij hebben het gehele traject begeleid. Vanaf de haalbaarheidsstudie tot ontwerp inclusief advisering inrichting, bebording, markeringen en duurzame verlichting hebben zij bijgedragen aan de realisatie van de veiligste vrachtwagenparking in Nederland. Ook na oplevering blijft Grontmij betrokken bij de exploitatie en verdere ontwikkeling van de parking.

Meestal liggen vrachtwagenparkings ver weg van de snelweg. Borchwerf II ligt direct aan de verbindende snelweg A17 tussen Rotterdam en Antwerpen, nabij de aansluiting met de A58 en is nu de enige parking, dichtbij de snelweg, in Nederland welke beschikt over de maximale score van 4 sloten conform SETPOS. De vrachtwagenparking heeft nu 1 ster voor het aanwezige voorzieningenniveau, maar heeft de ambitie en de mogelijkheid om na oplevering van de geplande horeca de maximale score van 4 sterren halen.

Over Grontmij

Grontmij is een toonaangevend duurzaam ontwerp-, advies- en managementbureau dat actief is in vier business lines: Planning & Design, Transportation & Mobility, Water & Energy, Monitoring & Testing.

Duurzaamheid is de kern van ons bedrijf en de waarde propositie voor onze klanten. Grontmij is het op drie na grootste advies- en ingenieursbureau in Europa met bijna 300 kantoren verspreid in de regio en nog eens 50 elders in de wereld. We bieden werk aan meer dan 11.000 professionals over de hele wereld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Sweco Nederland