Nedap AVI introduceert slim parkeren in Winterswijk

infrasite_insert_image_1
Het nieuwe parkeren wordt werkelijkheid in het centrum van Winterswijk. Nedap AVI installeert hier SENSIT: draadloze grondsensoren voor voertuigdetectie per parkeerplaats. Behalve een efficiënte en vriendelijke manier van parkeerverwijzing wil de gemeente Winterswijk dat de bezettingsgraad van haar parkeerplaatsen toeneemt.

De parkeerterreinen aan de Wehme en de Ravenhorsterweg (“Peperbus”) in Winterswijk worden als eerste nog dit jaar voorzien van het SENSIT systeem van Nedap. Dit platform van draadloze grondsensoren stuurt gegevens over de bezetting door naar verwijsborden langs de parkeerroute in het Gelderse dorp. Met dit dynamische parkeerverwijssysteem wordt het vinden van een vrije parkeerplek voor bezoekers makkelijk gemaakt. Uiteindelijk zal het gaan om ongeveer 1.000 parkeerplaatsen.

Nedap ontwikkelde SENSIT in eigen huis. De sensoren maken gebruik van zowel een infrarood techniek als een magnetisch veld, hetgeen zeer betrouwbare en actuele informatie oplevert. Deze data is eenvoudig te integreren in bestaande parkeermanagement systemen, waardoor beheerders behalve de actuele parkeerbezetting ook werkelijke parkeertijden in kaart kunnen brengen. Ook parkeerhandhaving is effectiever te organiseren, omdat handhavers – via bijvoorbeeld een smartphone applicatie – automatisch een melding krijgen wanneer een auto langer dan is toegestaan parkeert.

Steeds meer markten zien de kansen in van draadloze voertuigdetectie per parkeerplaats. Nedap heeft het SENSIT platform al op verschillende plekken in de wereld geïnstalleerd, van parkeervoorziening in een stad tot truck stops langs de snelweg en in een haven. Nedap brengt met SENSIT een slimme dimensie in parkeren, waarmee het comfort en de veiligheid voor weggebruikers, het beheer effectiever te organiseren is en uiteindelijk de verkeersdoorstroming verbetert.

Behalve met Nedap AVI werkt de gemeente Winterswijk in dit project samen met verkeeradviesbureau Keypoint, bewegwijzeraar Agmi en Morssinkhof bestrating.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nedap Identification Systems