Eerste rally in Europa voor elektrische auto’s

Green & Fast

Op 5 juni, op Wereldmilieudag, namen meer dan 100 elektrische voertuigen deel aan de eerste rally in Europa voor elektrische auto’s, de Professional Passionates Electric Rally. Tijdens de rally, die startte in Zaandam, gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan over verschillende etappes die uiteindelijk leidde naar de finishplaats Amsterdam. WPS Parking Systems en Imtech boden de deelnemende voertuigen de benodigde energie voor het bereiken van de finish.

De rally startte vanaf de parkeergarage Hermitage in Zaanstad waar WPS Parking Systems 18 Park & Recharge oplaadstations heeft geïnstalleerd. Deze oplaadstations worden gevoed via een zogenaamde smart grid. Het aantal oplaadstations zal geleidelijk uitgebreid worden naar 60 oplaadstations. Langs de route waren verschillende WPS Park & Recharge oplaadstations geplaatst als voorbeeld voor de mogelijkheden voor elektrisch vervoer. De bijdrage van WPS Parking Systems aan een event als de Professional Passionates Electric Rally is een volgende stap in ‘Green Moves’, een project wat opgestart is door WPS en Imtech en zich focust op duurzame oplossingen op het gebied van mobiliteit en infrastructuur.

Doel van de Professional Passionates Electric Rally was niet het winnen, maar het vergroten van het bewustzijn en het vertrouwen bij bedrijven om elektrische voertuigen als bedrijfsvoertuigen in te zetten. Vele bekende Nederlanders, zoals voormalig formule-1 coureur Jan Lammers en voormalig Minister President Jan Peter Balkenende ondersteunen dit initiatief en namen deel aan dit evenement.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: WPS Parking Systems B.V.