10 juni 2008: Het vierde Bouwhuisdebat van Bouwend Nederland

Het vierde Bouwhuisdebat heeft als thema ‘ondergronds bouwen’

Nederland is koploper op het gebied van ondergronds bouwen, echter vooral in het buitenland. Niettemin wordt ook in Nederland steeds vaker gekozen voor ondergronds bouwen in plaats van bovengronds.

Welke mogelijkheden biedt ondergronds bouwen bij de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland?

De schaarste aan ruimte boven de grond, in het bijzonder in binnenstedelijke gebieden in de Randstad, neemt toe en steeds meer functies kunnen ondergronds worden gebouwd, zoals parkeergarages, bioscoopzalen, winkeltraversen, tunnels en stations. Ook komen er steeds meer projecten op het gebied van energievoorziening, zoals warmte- en koudeopslag. Redenen te over om het vierde Bouwhuisdebat aan het onderwerp ‘ondergronds bouwen’ te wijden.

Op dinsdag 10 juni 2008 wordt voor de vierde maal het Bouwhuisdebat gehouden. Van 16.00 tot 18.00 is het Auditorium van het Bouwhuis het toneel van discussies over bouwen onder de grond. Vijf sprekers zullen een inleiding verzorgen, waarna er een discussie is met de aanwezigen.

De sprekers tijdens het vierde Bouwhuisdebat zijn:

– Willy Winkelmans, emeritus hoogleraar transport en logistiek

– Marnix Norder, wethouder ruimtelijke ordening Den Haag

– Hans Alders, voorzitter EnergieNed

– Brigitte van der Burg, VVD Tweede Kamerlid

– Anja Vijselaar, directeur CentralNed

Het debat zal worden geleid door Peter van Ingen, tv-presentator voor Buitenhof, het wekelijkse discussieprogramma van NPS, VARA en VPRO.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland