Heemskerk studeert op parkeren met gps-systeem

Den Haag – Staatssecretaris Heemskerk wil weten of het mogelijk is om gps te gebruiken om automobilisten snel naar een vrije parkeerplaats te leiden.

Het gebruik van een navigatiesysteem levert voordelen op voor mobiliteit en milieu, blijkt uit onderzoek van TNO in 2007. Het aantal kilometers dat een automobilist rondrijdt op zoek naar een parkeerplek kan tot 30 procent afnemen. Bovendien daalt dan de hoeveelheid uitstoot van CO2 en fijnstof met eenzelfde percentage. Daarnaast levert het gebruik van navigatiesystemen een significante reductie van kleine aanrijdingen met voetgangers en fietsers op.

Doorstroming in binnensteden

Heemskerk laat samen met het ministerie van Verkeer & Waterstaat een onderzoek verrichten of de markt hier een kans laten liggen voor een betere doorstroming in binnensteden. Heemskerk wil weten waarom dat zo is en hoe dat kan worden opgelost. Het advies- en ingenieursbureau DHV voert het onderzoek uit.

Heemskerk geeft opdracht voor de verkenning, vanuit zijn streven om meer innovatieve ICT van de grond te krijgen. Ook wil hij dat ICT vaker bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals het milieu.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Satellietnavigatie goede invloed verkeersveiligheid (19-02-2007)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie Economische Zaken