Acht genomineerden Intertraffic Innovation Award 2008

Amsterdam – Tijdens Intertraffic Amsterdam 2008 (1 t/m 4 april), hét zakelijke platform op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren, zal voor de vierde maal de Intertraffic Innovation Award worden uitgereikt aan de meest innovatieve inzending. Een internationale jury heeft een eerste selectie gemaakt uit de meer dan 70 inzendingen die meedingen naar de Intertraffic Innovation Award 2008. Er worden groeps-awards toegekend in drie categorieën: infrastructuur & veiligheid, verkeersmanagement en parkeren. Eén van de drie winnaars zal de Intertraffic Innovation Award 2008 ten deel vallen. De onderscheidingen worden op 1 april a.s. bij de opening van Intertraffic Amsterdam 2008 door Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat uitgereikt.


Genomineerde producten in de categorie infrastructuur en veiligheid:


• 3S Co Ltd (Korea) – Shock Absorbing Safety Barrier – stand 07.501

De holle palen van de Shock Absorbing Safety Barrier zijn voorzien van een springveer die de vangrail na een aanrijding doet terugveren.

• BAM Infratechniek (NL) – Fine Dust Removal System FDRS-PM10 – stand 01.412

Een elektrisch veld werkt als een elektrostatisch dak boven de weg, waardoor fijnstofdeeltjes positief worden geladen. Ze worden door passieve, geaarde schermen langs de weg aangetrokken.

• Cross Zlin (CZ) – Winter Maintenance Index – stand 02.114

Winter Maintenance Index is een systeem voor het analyseren en vergelijken van de inzet van mankracht en materieel en de daaraan verbonden kosten voor het sneeuw- en ijsvrij houden van wegen.


Genomineerde producten in de categorie verkeersmanagement:


• Funkwerk Argovision (D) – Argoscan – stand 03.117

Argoscan helpt de verkeersleider bij het controleren van de vrije status van de vluchtstrook. Videobeelden van alle betrokken camera’s worden opgeslagen zodat de informatie beschikbaar blijft gedurende het controleproces. Een alarm gaat af wanneer er in het beeldveld van een willekeurige reeds gecontroleerde camera iets beweegt.

• Eco-counter (F) – Zelt – stand 01.232

De Zelt inductielus detecteert fietsen in gemengd verkeer. De ‘voetafdruk’ van een fiets kan worden waargenomen ook al passeert een auto op korte afstand.

• Vialis (NL) – EnViver – stand 01.212

Met het EnViver systeem kan de invloed van het verkeer op het milieu worden voorspeld. Het is een combinatie van het verkeerssimulatieprogramma VISSIM en het VERSIT+ model dat de uitstoot berekent.


Genomineerde producten in de categorie parkeren:


• OpenTraffic Systems (ES) – OPS – stand 01.206

Het OPS systeem is een open parkeersysteem voor real-time parkeermanagement. Het maakt bijvullen van de parkeerapparatuur onmogelijk. Doordat de centrale de kentekens registreert en controleert, kunnen parkeerwachten via hun PDA worden gewaarschuwd wanneer de parkeertijd is verstreken.

• Skidata (A) – Power Cash – stand 01.116

Power Cash is een terminal die niet alleen fungeert als betaalstation, maar ook als verkooppunt.

Tijdens Intertraffic is er een digitale overzichtstentoonstelling van alle genomineerde producten in de passage tussen hal 3 en de Europafoyer.

De jury

  • Fred Wegman (voorzitter), Directeur Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV,
  • Jacques Nouvier, Directeur Traffic Management and Telematics CERTU (F),
  • Ineke van der Hee, Directeur Rijkswaterstaat Utrecht (NL),
  • Helen Riddervold, Vice-voorzitter Forum of European National Highway Research Laboratories (N),
  • Peter Martens, Corporate Director R&D Q-Park, lid van de Adviesraad van Directeuren van de European Parking Association EPA (NL),
  • Rainer-Michael Rudolph, Directeur Park-Bau-Gruppe (D),
  • David Crawford, Contributing Editor ITS International (GB).

AMREF (African Medical & Research Foundation) Flying Doctors

De wereld van verkeer en vervoer is altijd in ontwikkeling en constant op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Innovaties zijn hierbij cruciaal en Intertraffic draagt daar graag aan bij door middel van de Intertraffic Innovation Award. Wij zijn als organisatie ook zeer begaan met ontwikkelingsprojecten. AMREF’s missie is het verbeteren van de gezondheid van achtergestelde bevolkingsgroepen in Afrika. Zo krijgen zij de kans om te ontsnappen aan armoede. Intertraffic doneert daarom een groot deel van de deelnamegelden van de Innovation Award aan AMREF Flying Doctors.


Over Intertraffic

Intertraffic is mondiaal het grootste en meest toonaangevende vakevenement op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren. Intertraffic biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en oplossingen van leveranciers. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. Het vakevenement richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Intertraffic Amsterdam 2008