1 miljoenste bezoeker Amsterdam P+R Arena

Amsterdam – Staatsscretaris Huizinga bracht vrijdag 5 oktober 2007 een werkbezoek aan de gemeente Amsterdam. Tijdens dat bezoek werd ook een bezoek gebracht aan het transferium (P+R) Amsterdam Arena waarbij de miljoenste bezoeker in het zonnetje werd gezet en de promotiecampagne P+R Amsterdam van start ging.

Vrijdag 5 oktober 2007 verwelkomen staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) en wethouder Tjeerd Herrema van Amsterdam de 1 miljoenste bezoeker van een Amsterdamse P+R.

Amsterdam P+R ArenA bestaat ruim 10 jaar en was het eerste Amsterdamse P+R-terrein. Inmiddels telt Amsterdam er vier: ArenA, Zeeburg, Olympisch Stadion en Sloterdijk). Parkeren op een P+R kost € 5,50 per dag. Inclusief 2 gratisretourtjesper openbaar vervoer naar de stad of 2 fietsen. Het aantal gebruikers van P+R in Amsterdam stijgt jaarlijks, in 2006 met 25%.

Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de bezoekende auto’s meer dan twee inzittenden telt. Om hen beter te faciliteren, is de gemeente Amsterdam op 1 oktober gestart met een proef waarbij het aantal gratis openbaar vervoer retourtjes voor P+R-gebruikers wordt uitgebreid van twee naar vijf per auto.

P+R-terreinen leveren een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid en de luchtkwaliteit van de stad. De gemeente Amsterdam wil de komende jaren dan ook het aantal P+R-plekken in en rondom Amsterdam verdubbelen en het gebruik ervan stimuleren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Amsterdam