Opening Volautomatische Autoberging Den Haag

Den Haag – De Volautomatische Autoberging aan de Apeldoornselaan wordt op vrijdag 15 december 2006 geopend door wethouder Pieter van Woensel (Verkeer). Deze autoberging zorgt voor verlichting van de parkeerdruk en is daarmee een aanwinst voor de wijk. Een lift en een plateau zetten de auto’s in een leeg parkeervak onder de grond, zodat er geen mensen in de garage komen.

126 ondergrondse parkeerplekken
Bewoners met een abonnement kunnen hun auto 24 uur per dag parkeren via één van de twee parkeerhuisjes aan de Apeldoornselaan. Nadat de inzittenden zijn uitgestapt en met behulp van een pasje opdracht hebben gegeven, brengen een lift en een plateau de auto naar een lege parkeerplaats onder de grond. De Volautomatische Autoberging (VAB) wordt gebruikt door bewoners van de wijk Rustenburg-Oostbroek. De ruimte voor de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen in Rustenburg-Oostbroek is schaars. In de VAB is plek voor 126 auto’s. De autoberging vervangt hierdoor de 82 parkeerplaatsen op straat die door de aanpassingen aan de tramsporen zijn verdwenen en zorgt voor 44 extra parkeerplaatsen in de wijk.

Wethouder Van Woensel: “Met de extra parkeerplaatsen komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de autobezitters in de wijk. De autoberging is daarnaast een middel om de hoge parkeerdruk in de wijk te verminderen”.

Veilig en droog
Ongeveer zestig bewoners hebben de autoberging de afgelopen twee maanden uitgeprobeerd. Maximaal 126 bewoners van Rustenburg-Oostbroek kunnen een contract afsluiten, zodat zij vanaf eind december verzekerd zijn van een parkeerplaats voor hun auto, die ook veilig en droog is. Wethouder Van Woensel (Verkeer) en een bewoner van Rustenburg-Oostbroek openen de autoberging op 15 december 2006. Meer informatie over de VAB staat op www.denhaag.nl/parkeren

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Bewoners testen Volautomatische Autoberging

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag