Parkeerautomaten op zonne-energie, chipknipfunctie

Den Haag – Den Haag vervangt volgend jaar 375 oude parkeerautomaten. Het college van B&W heeft dit dinsdag 21 november 2006 besloten. Honderd nieuwe parkeerautomaten gaan werken op zonne-energie. Bij 175 nieuwe automaten kan straks, naast contant geld, ook worden betaald met een chipknip. De overige honderd nieuwe automaten krijgen geen zonnepanelen of chipknipfunctie. Hier kan alleen met contant geld betaald worden.

Zonne-energie
Een jaar geleden zijn in Den Haag zes parkeerautomaten uitgerust met zonnepanelen. Gebleken is dat deze automaten goed werken. De zonnepanelen leveren voldoende energie om de automaten continu te laten werken. De automaten leveren geen kostenbesparing op, maar zijn wel beter voor het milieu dan automaten die werken op elektriciteit. Automaten met avondverlichting of een chipknipfunctie kunnen niet werken op zonne-energie, daarom krijgen niet alle automaten zonnepanelen. In totaal gaan honderd automaten werken op zonne-energie.

Chipknip/creditcard
Vanaf 2007 is het mogelijk om bij 175 parkeerautomaten, naast contant geld, te betalen met een chipknip. Deze automaten komen onder andere in het centrum, badplaats Scheveningen en een aantal winkelstraten. Een aantal automaten in het toeristische gedeelte van de binnenstad en Scheveningen krijgt bovendien de mogelijk om te betalen met een creditcard. Naar verwachting kan vanaf 1 maart 2007 voor het eerst met een chipknip worden betaald.

Meer informatie over parkeren in Den Haag staat op www.denhaag.nl/parkeren

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag