Bewoners testen Volautomatische Autoberging

Den Haag – Bewoners testen van 1 augustus tot 1 oktober 2006 de eerste Volautomatische Autoberging in Den Haag. Bij deze garage komt er geen mens meer aan te pas om de auto’s te parkeren. Deze Volautomatische Autoberging (VAB) aan de Apeldoornselaan is daardoor de meest veilige en schone parkeergarage van Den Haag. Naar verwachting wordt de VAB op 1 oktober 2006 officieel in gebruik genomen.

Parkeren en Wonen
De bouw van de autoberging aan de Apeldoornselaan heeft te maken met de komst van RandstadRail. Door de aanleg van RandstadRail in de Apeldoornselaan verdwijnen er parkeerplaatsen op straat. Dit verlies aan parkeerplaatsen wordt voor een deel gecompenseerd door de aanleg van de VAB. De autoberging is daarnaast een middel om de hoge parkeerdruk in de wijk Rustenburg-Oostbroek te verminderen. De leefbaarheid in de wijk moet daardoor verbeteren. Een videopresentatie van de VAB is te zien op de website www.autopark.nl/nl/video_zopl.htm

Onafhankelijke gebruikerstest
Tussen 1 augustus en 1 oktober 2006 vindt een kennismakingsfase plaats. In deze periode krijgen bewoners van de wijk Rustenburg-Oostbroek de mogelijkheid de volautomatische parkeergarage uit te proberen. Voorafgaand aan de gebruikersproef heeft de fabrikant de garage zelf uitvoerig getest. De TüV, een onafhankelijk certificatiebedrijf, controleert de resultaten uit deze test. De leverancier kan hierdoor aantonen dat de garage bij een normale bezetting werkt volgens de afspraken. Bewoners van Rustenburg-Oostbroek krijgen binnenkort van de gemeente een uitnodiging voor een informatieavond over de VAB op 3 juli 2006. Op deze informatieavond kunnen zij zich ook opgeven voor deze kennismakingsfase, waarin zij kosteloos van de garage gebruik kunnen maken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag