Klanten zeer tevreden over Lockerstallingen Amsterdam

Amsterdam – In opdracht van de gemeente Amsterdam is eind 2005 een klanttevredenheidsonderzoek verricht onder klanten van Lockerstallingen. Uit het rapport blijkt dat de klant zeer tevreden is. Het gemiddelde totale rapportcijfer dat werd gegeven is een 8. In het onderzoek gaat het om Locker Paradiso, Locker Zuid-WTC en Locker BG-terrein.

310 Respondenten hebben aan het onderzoek meegewerkt. Dat waren zowel abonnementshouders als dagstallers. Het overgrote deel van de Lockerklanten is tussen de 30 en 50 jaar, hoger opgeleid en in loondienst. Uit het onderzoek blijkt dat de Lockerklant het waardeert dat voor een redelijke prijs de fiets veilig en droog gestald wordt tijdens de ruime openingstijden. Men voelt zich veilig in de stallingen en is lovend over het personeel. Ook wordt de mogelijkheid van reparatie tijdens de stallingperiode gewaardeerd.

Locker: een Amsterdams netwerk
Locker is het Amsterdamse netwerk van bewaakte fietsenstallingen. Die worden in opdracht van de gemeente Amsterdam geëxploiteerd. Verkeerswethouder Van der Horst: “Met deze goedkope Lockerstallingen willen we stimuleren dat Amsterdammers nog meer gaan fietsen, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat hun fiets gestolen wordt.” Naast de dagkaart voor € 0,50, is stallen ook mogelijk met een jaarabonnement (€ 55,-). Ook kan men terecht voor reparaties of voor de aanschaf van een tweedehands fiets. Met een abonnement kan in alle Lockerstallingen gestald worden (m.u.v. de geautomatiseerde stallingen).

Locker werd in 2002 geïntroduceerd en bestaat uit: Locker Paradiso, Locker BG-terrein, Locker Albert Cuyp, Locker Kalvertoren, Locker Tolhuisplein, Locker Zuid-WTC en het onlangs geopende Locker Station RAI. Ook is een mobiele Lockerstalling beschikbaar die wordt ingezet bij evenementen. Het netwerk van Lockerstallingen zal in juni 2006 worden uitgebreid met een automatische ondergrondse Lockerstalling bij sportpark Ookmeer. Rond de jaarwisseling opent ook Locker Waterlooplein haar deuren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Amsterdam