Royal HaskoningDHV leidende rol uitbreidingen luchthaven Schiphol

Foto: Ivo Ketelaar

Royal HaskoningDHV gaat het projectmanagement en bouwmanagement doen voor alle verbouwingen aan landzijde van de nieuwe terminal en pier op Amsterdam Schiphol Airport. De uitbreidingen aan de landzijdige infrastructuur zullen samen met de nieuwe pier en terminal ruimte bieden aan 14 miljoen extra reizigers per jaar.

Versterking van de concurrentiepositie van Schiphol
Schiphol breidt onder de naam ‘Capital Programme’ de luchthaven de komende jaren flink uit met een nieuwe pier (2019), nieuwe terminal (2023) en bijbehorende infrastructuur. De uitbreiding is nodig voor de versterking van de concurrentiepositie van de Mainport Schiphol, om mee te kunnen gaan in de groei van de luchtvaart en om de positie van ‘preferred airport’ bij zowel luchtvaartmaatschappijen als reizigers verder te verstevigen.

Royal HaskoningDHV is verantwoordelijk voor het projectmanagement en bouwmanagement voor alle verbouwingen van de landzijdige infrastructuur. Hieronder valt onder andere het realiseren van extra parkeercapaciteit, een tijdelijke wegverbinding om de verkeersdoorstroming te verbeteren, een uitbreiding van de toegangswegen ten behoeve van Kiss & Ride en de wegen rondom de nieuwe terminal.

Het Capital Programme is een complex en ambitieus project. Onder meer doordat de ruimte op Schiphol beperkt is en de luchthaven tijdens de bouw volledig in gebruik blijft.

Leidend in project management
Daarom heeft Schiphol aan Royal HaskoningDHV gevraagd om het huidige projectteam te versterken en hun uitgebreide expertise en ervaring in te brengen op gebied van projectmanagement en bouwmanagement van complexe integrale infrastructuurprojecten in Nederland en wereldwijd, zodat een toekomstbestendig Schiphol gerealiseerd kan worden.

Erik Oostwegel, CEO Royal HaskoningDHV: “We zijn trots om samen met Schiphol Group een nieuwe generatie luchthaven te realiseren die gereed is voor huidige en toekomstige uitdagingen.

We werken sinds de jaren ‘60 met Schiphol Group samen en hebben sindsdien Mainport Schiphol onder andere ondersteund met masterplannen, grote terminal uitbreidingen en directievoering op diverse projecten, ontwerpen en architectuur.

Onze samenwerking met Schiphol Group en partners zal bijdragen aan waardecreatie en de volgende fase van de groeistrategie van Schiphol.”

Voor de projectbewaking werkt Royal HaskoningDHV samen met Logikal Projects Ltd.

Royal HaskoningDHV is al meer dan 135 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. We zijn wereldwijd koploper in innovatie en duurzame ontwikkeling. Onze 6.000 professionals werken met klanten, partners en kennisinstellingen aan slimme oplossingen voor toekomstbestendige steden, water, transport en industrie. Samen werken we aan projecten die klanten helpen hun bronnen efficiënter te benutten en die bijdragen aan een betere samenleving. Dat is onze drijfveer: enhancing society together.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV leidende rol uitbreidingen luchthaven Schiphol | Infrasite