Nieuwe concessie OV Haarlem-IJmond naar Connexxion

Duurzamer en beter openbaar vervoer Haarlem-IJmond
Nieuwe concessie start op 3 september 2017

De provincie Noord-Holland heeft op 11 januari 2017 Connexxion formeel de opdracht gegeven voor het verzorgen van het openbaar vervoer in de regio Haarlem-IJmond. De concessie gaat van start in september 2017 en duurt tien jaar. De provincie Noord-Holland draagt hier jaarlijks 15 miljoen euro aan bij.

De nieuwe concessie levert een forse kwaliteitsverbetering op. De CO2-uitstoot wordt met 80% verminderd, het aanbod gemeten in dienstregelingsuren wordt vergroot en het hoogwaardig openbaar vervoer neemt toe door de realisatie van een tweede R-netlijn tussen IJmuiden en Amsterdam. Tot slot hebben de provincie Noord-Holland en Connexxion afspraken gemaakt over een kwalitatief betere dienstverlening, die moet leiden tot een hogere klanttevredenheid.

Gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit): “Hiermee krijgt de regio Haarlem-IJmond een toekomstbestendig, betrouwbaar netwerk en een betere dienstverlening voor de reiziger. Omdat een groot deel van de bussen binnen 3 jaar wordt vervangen door elektrische bussen, worden er forse stappen gezet op het gebied van een duurzame concessie. Daarmee wil de provincie bereiken dat de doelstellingen van deze aanbesteding, zijnde meer en meer tevreden reizigers en een uitvoering van de concessie die het minst belastend voor milieu- en leefomgeving, worden gerealiseerd!

De concessie Haarlem-IJmond gaat om het openbaar vervoer per auto en bus in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. De concessie beslaat de periode september 2017 tot september 2027.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Holland