GoAbout wint vakprijs Blije Reizigersprijs 2014

4259 logo Go About

De vakprijs Blije Reizigers Prijs 2014 is gisteravond (6 november) uitgereikt aan GoAbout voor de lancering van goabout.com eerder dit jaar. De startup biedt daarmee de eerste reisplanner van Nederland met een actueel reisadvies voor auto, OV, lopen en fietsen.

Het was de tweede editie van de Blije Reizigers Prijs die op het jaarcongres van kennisnetwerk Railforum in Den Haag werd uitgereikt. Juryleden, reizigers en organisaties hebben dit jaar dertig initiatieven aangedragen als kanshebbers. Uit die dertig inzendingen heeft de jury eerst tien genomineerden en later drie finalisten gekozen die volgens hen het openbaar vervoer beter, duidelijker, groener, leuker of makkelijker maakten: het OV-diploma van Veilig Verkeer Nederland, Reizen op rekening van RET en de actuele en multimodale reisplanner GoAbout.

GoAbout wint de vakprijs voor de innovaties die het afgelopen jaar heeft gelanceerd. ‘We bieden de enige real-time planner voor het OV van Nederland. Je ziet dus niet alleen een deut-tot-deur reisadvies volgens de dienstregeling, maar ook of je trein of bus vertraagd is en of je dus je aansluiting nog haalt. Ik vind het erg goed om te horen dat dit reizigers blij maakt. Dan zijn we op de goede weg.’ licht Jacco Lammers toe, ‘We werken nu aan het nog completer maken van onze planner. Met een GoAbout profiel kun je nu al de OV-fiets, je eigen fiets, auto of stationsfiets instellen. Daar komen binnenkort ook deelauto’s, huurauto’s en taxi’s bij. Wij geloven dat mensen on-demand willen reizen en per reis willen kunnen kiezen hoe.’

Railforum reikte dit jaar voor het eerst de Publieksprijs uit. Die ging nipt naar het OV-diploma van Veilig Verkeer Nederland. Bijna 400 mensen stemden de afgelopen maand via railforum.nl op een van de drie finalisten. De juryprijs ging naar Reizen op Rekening voor consumenten van RET.

Proberen? Ga naar www.goabout.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Go About

GoAbout wint vakprijs Blije Reizigersprijs 2014 | Infrasite