College Beroep: OV-concessies door provincie Noord-Brabant correct gegund

De provincie Noord-Brabant heeft de concessie voor het openbaar vervoer in West-Brabant terecht aan vervoerder Arriva Personenvervoer Nederland B.V. gegund. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft het ingediende beroep van Veolia Transport Brabant N.V. vandaag ongegrond verklaard. Het beroep van Veolia tegen de gunning van de concessie in Oost-Brabant is door het CBb niet-ontvankelijk verklaard omdat het bezwaar niet binnen de geldende termijn was ingediend.

Gedeputeerde Van Heugten: ‘Uiteraard zijn we blij met deze snelle uitspraak van het CBb omdat we nu met zekerheid kunnen zeggen dat Arriva het busvervoer in West- en Oost-Brabant gaat verzorgen. Daarmee komt een einde aan een onzekere periode. Vooral voor de medewerkers van Veolia die nu het vervoer in West-Brabant en een deel van Oost-Brabant verzorgen is het prettig om te weten waar ze aan toe zijn.’

Goede procedure

In december 2013 gunde de provincie de OV-concessie West-Brabant in eerste instantie aan Veolia. Arriva diende tegen dit besluit een bezwaar in vanwege een formulefout waardoor Veolia onterecht de meeste punten kreeg. De provincie besloot daarop de concessie alsnog aan de terechte winnaar Arriva te gunnen. ‘Het CBb oordeelt nu dat we als provincie hiermee een terecht besluit hebben genomen. Dit bewijst ook dat we ondanks die vervelende formulefout een hele goede aanbestedingsprocedure hebben doorlopen. Nu is het zaak dat Arriva snel aan de slag gaat met de voorbereidingen zodat ze 14 december goed van start kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken,’ aldus Van Heugten.

Drie concessies

Het openbaar vervoer in Noord-Brabant is verdeeld in drie concessiegebieden. Arriva gaat vanaf 14 december het busvervoer verzorgen in West-Brabant voor de periode van 8 jaar en gedurende 10 jaar in Oost-Brabant. Het openbaar vervoer in de regio Eindhoven valt onder de verantwoordelijkheid van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en wordt tot eind 2016 in ieder geval uitgevoerd door Hermes.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant