Nieuwe dienstregeling voor busvervoer Noord-Brabant

Bussen in Brabant wordt steeds gemakkelijker. Eén van de dingen die we daarbij voortdurend proberen te verbeteren is de dienstregeling. Zo zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk op gunstige tijden kunt reizen en aansluiting heeft bij het overstappen. Ook voor 2012 komen we weer met een nieuwe dienstregeling. Deze gaat officieel in op 8 januari 2012 en de kans bestaat dus dat u vanaf die datum te maken krijgt met andere tijden dan u gewend bent. Kijk daarom vooral goed naar de lijnen en tijden die voor u van belang zijn.

De meest in het oog springende wijziging is het Land van Heusden en Altena. Het lijnennet wordt aangepast waardoor reizigers betere aansluitingen hebben en de buurtbussen een langer traject afleggen. In Werkendam is door het succes van de buurtbus het aantal reizigers flink gegroeid. Zo veel dat er nu in plaats van de buurtbus een reguliere lijndienst met grote bussen wordt ingezet. ’s-Hertogenbosch krijgt voor de stadsdienst een kwaliteitsslag waardoor er een duidelijke noord-zuid en oost-west as ontstaat.

Nieuwe tarieven

Met ingang van 1 januari wijzigen de tarieven voor de OV-chipkaart. Als gevolg van de landelijk vastgestelde indexering worden de prijzen per 1 januari als volgt: basistarief € 0,83, kilometertarief € 0,132, Jeugdabonnement €78,70 per maand, Dalkorting € 10,50 per jaar. Het instaptarief blijft gelijk en is €4,00. Ook de prijs van het ritkaartje van € 3,00 wijzigt niet.

Bij de indexering zijn we gebonden aan de landelijk vastgestelde en opgelegde systematiek waarin de CAO-loonstijging van 3,5% en de forse stijging van de dieselolie van 15% moeten worden meegenomen.

Kijk voor de volledige nieuwe dienstregeling en de tarieven per 1 januari 2012 www.goedbezigbus.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant