Twee inschrijvers concessie openbaar vervoer Stadsregio Arnhem Nijmegen

Twee vervoersbedrijven hebben ingeschreven op de concessie openbaar vervoer van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. De inschrijftermijn voor deze concessie eindigde vandaag, 17 mei. De twee geïnteresseerde vervoerders van wie de stadsregio een aanbieding heeft ontvangen, zijn Hermes en Keolis.

De stadsregio beoordeelt de komende weken de inschrijvingen. Op 19 juli maakt zij bekend welke vervoerder vanaf 12 december 2012 het openbaar vervoer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen gaat verzorgen.

De stadsregio verleent de concessie openbaar vervoer voor een periode van 10 jaar, van eind 2012 tot eind 2022. Naast het busvervoer in de hele stadsregio maakt ook de trein op een van de drukst bereden regionale spoortrajecten van Nederland, Arnhem-Doetinchem, onderdeel uit van de nieuwe concessie. De stadsregio gaat voor openbaar vervoer dat voldoet aan de allerhoogste normen op het gebied van herkenbaarheid, toegankelijkheid, milieu en techniek. Al deze aspecten worden bij de beoordeling van de aanbiedingen betrokken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN)