Provincie Limburg verzoekt minister strippenkaart af te schaffen

reizen met de OV-chipkaart heeft in Limburg een grote vlucht genomen

Gedeputeerde Staten hebben besloten om minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu te verzoeken om de strippenkaart op 7 juli 2011 af te schaffen in Limburg. Verantwoordelijk gedeputeerde Kersten: “Als Provincie zijn we zorgvuldig omgegaan met de invoering van de OV-chipkaart, met als gevolg dat we nu, veilig, de strippenkaart af kunnen schaffen”.

De Provincie constateert dat het OV-chipkaartsysteem van Veolia in Limburg naar behoren functioneert, dat het aantal klachten en foutmeldingen laag is en dat aan de door de minister gestelde normen wordt voldaan. Voordeel van het afschaffen van de strippenkaart is dat het naast elkaar bestaan van twee tarief- en kaartsystemen wordt beëindigd. Met de OV-chipkaart kan de reiziger immers met één kaart reizen in trein, tram, bus en metro in Nederland.

Ook het Reizigersoverleg Limburg heeft een positief advies uitgebracht om de strippenkaart op 7 juli 2011 af te schaffen.

Vanaf juli 2010 heeft Veolia het OV-chipkaartsysteem in het Limburgse openbaar vervoer stapsgewijs ingevoerd en heeft het reizen met de OV-chipkaart in Limburg een grote vlucht genomen. In februari 2011 werden in totaal circa 1,5 miljoen busritten met de OV-chipkaart betaald en ruim 150.000 treinritten op de beide regionale spoorlijnen. Inmiddels is de hele infrastructuur rond de OV-chipkaart opgebouwd en uitgebreid getest, van aankoop en opwaardering van de OV-chipkaart tot en met de voorzieningen op stations en in de bussen, naast de reguliere dienstverlening zoals bijvoorbeeld de website www.ovchipkaart.nl

Als de minister instemt met het verzoek van de Provincie zal bij het begin van de zomervakanties reizen met de strippenkaart in Limburg tot het verleden behoren.

Reizigers met een abonnement kunnen in elk geval tot eind 2011 gebruik maken van hun (papieren) abonnement.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Limburg