ROVER verwacht grote problemen studentenchipkaart

vanaf 16 maart 2010 reizen studenten verplicht met chipkaart

ROVER roept studenten die ten onrechte nog geen OV-Studentenchipkaart bezitten op een schadevergoeding te vragen aan de Dienst Uitvoering Onderwijs. De reizigersvereniging verwacht grote problemen als studenten vanaf 16 maart 2010 verplicht met de chipkaart moeten reizen. Het OV-Loket krijgt nog dagelijks tientallen klachten binnen rond de studentenkaart. Bovendien vervalt op 16 maart de geldigheid van de tijdelijke chipkaart: de tijdelijke oplossing voor chipkaartloze studenten.

Nog steeds geen chipkaart ontvangen, een kaart met verkeerde pasfoto, problemen met het wisselen van week- naar weekendkaart, onjuiste informatievoorziening en van het kastje naar de muur gestuurd worden: het zijn inmiddels bekende klachten die het voor veel studenten onmogelijk maken per 16 maart op de chipkaart over te gaan. Ook studenten die voor 1 maart een tijdelijke chipkaart hadden ontvangen staan deze dag weer voor gesloten poortjes.

Maar ook studenten die wel een chipkaart bezitten hebben het moeilijk: veel conducteurs weten niet hoe zij het studentenreisrecht moeten lezen en wijzen studenten ten onrechte de deur. ROVER vindt dat de vervoersbedrijven laks met de situatie omgaan en hun personeel betere instructies moeten geven. Daarbij is het volgens ROVER zeer onverstandig de tijdelijke kaart niet meer te accepteren, hierdoor zullen in één keer veel meer studenten niet meer kunnen reizen.

Veel studenten klagen over de enorme reiskosten die zij moeten maken bij het gebrek van een werkende chipkaart. ROVER roept chipkaartloze studenten die ten onrechte nog geen (vervangende) kaart hebben ontvangen daarom op een schadevergoeding aan te vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Dit is mogelijk via internet maar bij veel studenten is dit onbekend. Het schadeformulier is inmiddels ook te downloaden op de website van ROVER.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ROVER