Drie belangstellenden voor busvervoer in Haaglanden

Den Haag – Connexxion, Qbuzz en Veolia hebben vandaag een offerte ingediend bij het Stadsgewest Haaglanden voor het verkrijgen van de concessie voor het regionaal busvervoer, inclusief de stadsdiensten in Delft en Zoetermeer. Connexxion en Veolia zijn bekende spelers op de markt van vervoersdiensten. Qbuzz is een nieuwkomer op dit gebied. De huidige aanbieder van het busvervoer in regio Haaglanden is Connexxion.

“Ik ben tevreden met de belangstelling van vervoerders voor onze regio”, aldus Peter Smit, verantwoordelijk regiobestuurder openbaar vervoer in Haaglanden. “Het laat zien dat vervoerders kansen zien voor kwalitatief goed busvervoer en dat is goed voor de reiziger.”

De komende maanden worden de offertes beoordeeld door een expertteam van ambtenaren van gemeenten en het Stadsgewest. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de invoering van aardgasbussen, het behoud van het huidige niveau van de dienstregeling, toegankelijkheid en reizigersinformatie. Na de zomer maakt het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden bekend welk bedrijf het busvervoer in de regio gaat verzorgen. De concessie geldt voor een periode van acht jaar en gaat eind augustus 2009 in.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Stadsgewest Haaglanden hervat aanbesteding busvervoer (07-02-2008)

Haaglanden neemt besluit aanbesteding bus (20-12-2007)

Den Haag pleit voor onderhands aanbesteden bus (06-12-2007)

Antwoorden op kamervragen over aanbesteden stadsvervoer (28-09-2007)

Stadsgewest Haaglanden: denkpauze aanbesteding bus (2007-09-12)

Keuzevrijheid stadsregio’s aanbesteding stadsvervoer (2007-09-10)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsgewest Haaglanden