Groningen, Drenthe met ROVER naar rechter om staking streekvervoer

Amersfoort – Maandag 9 juni 2008 is bekend geworden dat, in het kader van de staking in het streekvervoer, de provincies Groningen en Drenthe een kort geding aanspannen bij de Rechtbank in Groningen. ROVER voegt zich daarbij en is mede-eisende partij. Beide partijen in het streekvervoer, zowel de werkgevers als werknemers, zullen worden gedaagd.

De provincies en ROVER zijn van mening dat het maatschappelijk belang teveel geschaad wordt door de algehele staking, die nu al 9 dagen duurt. ROVER wordt overstelpt door mailtjes en telefoontjes van gedupeerde reizigers. Zeker een miljoen reizigers maken dagelijks gebruik van het stads- en streekvervoer. Velen hebben geen alternatief om naar hun werk, school of anderszins te gaan. Vele tienduizenden reizigers hebben al gebruik gemaakt van voorbeeldbrieven en schadeformulieren, om aan de vervoerders duidelijk te maken welke schade zij ondervinden van de staking.

De partijen eisen opschorting van de huidige vorm van de (algehele) staking (voor onbepaalde tijd) en willen dat er in ieder geval in de spits weer gereden gaat worden.

Het kort geding dient dinsdag 10 juni 2008, om 15.00 uur in Groningen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ROVER