Kinderen en ouderen voor 30 cent met de bus in Brabant

‘s-Hertogenbosch – Kinderen tot 12 jaar en 65-plussers kunnen in Brabant vanaf donderdag 1 mei met de bus reizen voor maar €0,30 per rit. Het gaat om een proef met de naam ‘Je blijft bussen’ die 18 maanden gaat duren. Onder het motto ‘Je blijft bussen voor 30 cent’ besteden promotieteams in Roosendaal, Breda, Waalwijk, Oss en ‘s-Hertogenbosch vrijdagochtend 2 mei aandacht aan de actie. De proef geldt in zowel de stads- en streekbussen als de buurt- en wijkbussen in het grootste gedeelte van Brabant. Reizigers binnen de doelgroep kunnen met de speciale ‘Je blijft bussen’- strippenkaart voor 30 cent onbeperkt reizen en overstappen binnen een uur. Deze strippenkaart is vanaf nu te koop bij de Brabantse postkantoren en de gebruikelijke verkooppunten (behalve in de NS kiosken).

Goedkoop busvervoer voor iedereen
De provincie wil dat meer mensen vaker gebruik maken van het openbaar vervoer. Een prijsverlaging moet de bus aantrekkelijker maken. In 2009 start de tweede proef, waarbij ook personen tussen de 12 en 65 jaar goedkoper met de bus reizen (€0,60 buiten spits/€1 in spits). Voor beide pilots stelt de provincie € 21 miljoen beschikbaar.

Bijzondere situaties
In Tilburg en Goirle stopt de proef met gratis en goedkoop busvervoer voor 55-plussers per 1 mei 2008. Deze gemeenten doen vanaf die datum mee in de provinciale proef. Daarnaast wordt het zogenoemde TOP ticket vervangen door een Winkelkaartje van €1 (koopavonden, zaterdagen en koopzondagen).
Binnen het SRE-gebied, dat een eigen concessieverantwoordelijkheid heeft, lopen de huidige proeven met gratis busvervoer voor 12- en 65+ op bepaalde tijden/lijnen gewoon door. In Eindhoven tot eind van dit jaar, in Helmond tot in elk geval 6 juli 2008.

Voor meer informatie: www.brabant.nl/jeblijftbussen.

Feestelijke start
Ter gelegenheid van de proef luidt gedeputeerde Annemarie Moons op vrijdag 2 mei 2008 de proef feestelijk in op het Centraal busstation in ‘s- Hertogenbosch.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Brabant