CCV levert oplaadterminal OV-chipkaart

Arnhem – CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, heeft van DistriChip de opdracht gekregen voor de levering, installatie en het onderhoud van de OV-chipkaart oplaadterminal. Via deze nieuwe oplaadterminal van CCV kunnen de reizigers diverse OV-producten kopen en geld op de OV-chipkaart laden. Op basis van een formele Europese aanbesteding blijkt CCV als beste te presteren op het gebied van gebruiksgemak, vormgeving, technische prestatie en levertijd.

Met de OV-chipkaart heeft de reiziger straks één betaalmiddel voor trein, bus, tram en metro. De infrastructuur voor het nieuwe elektronisch reis- en betaalsysteem binnen het openbaar vervoer moet in 2008 operationeel zijn. CCV levert de oplaadterminal en zorgt voor de installatie op locatie en zal de komende jaren tevens het onderhoud uitvoeren. De oplaadterminal wordt geplaatst op de door DistriChip en OV-maatschappijen gekozen locaties. Dit zullen locaties zijn zoals stations, OV-shops, landelijke ketens, bussen, trams en overige OV-voertuigen.

De oplaadterminal is speciaal ontwikkeld om de kaarthouder de mogelijkheid te geven zelfstandig OV-producten te kiezen, te betalen en om via het internet gekochte producten op de OV-chipkaart te laden. Ook kunnen reizigers zien hoeveel saldo er nog op hun kaart staat en een overzicht krijgen van de laatste transacties met de kaart.

Het raamcontract werd 4 maart 2008 – voor gezien – ondertekend door Ton van der Bruggen, directeur van CCV, en Hans de Vroome, directeur van DistriChip. “Wij zijn erg blij met de keuze van DistriChip voor de oplaadterminal van CCV. CCV biedt de reizigers het gemak om snel en eenvoudig hun OV-chipkaart op te laden of te voorzien van een vervoersbewijs, ook daar waar de reiziger gewend is zijn strippenkaart te kopen”, aldus Ton van der Bruggen.

Bij de vormgeving heeft CCV belangrijke punten als hoog ergonomisch gebruikscomfort, veiligheid en vandalismebestendigheid doorgevoerd. EnzoSystems uit Almere, leverancier van kiosktoepassingen, heeft in opdracht van CCV de vormgeving bepaald en levert een bijdrage bij het samenstellen van de oplaadterminal als geheel.

CCV heeft ruime internationale ervaring op het gebied van chipkaarttechnologie en betalingsverkeer, ook in de OV-markt. Zo is CCV betrokken bij de ontwikkeling en operationele exploitatie van meerdere chipkaart-loyaltyprojecten, bijvoorbeeld van Esso, Total, BP, Q8 en Texaco. Daarnaast heeft zij veel ervaring met betaalsystemen, zowel in retail en petrol als in het openbaar vervoer. De NS, RET en GVB maken al vele jaren gebruik van CCV betaalapparatuur in hun Ticket Verkoop Machines. Op het gebied van contactloze betaaltechnologie heeft CCV meegewerkt aan projecten voor onder andere MasterCard, Visa, JCB en het EasyPay project van Shell.

Over CCV

CCV is een internationaal opererende organisatie met dochterondernemingen in Belgie, Duitsland en Zwitserland. Het bedrijf is in Nederland marktleider op het gebied van PIN- en Chipknipautomaten en specialist in verwerking en autorisatie van financiële- en spaarkaarttransacties en het ontwikkelen en beheren van spaar- en klantenkaartsystemen. Ook mag CCV sinds mei 2007 PINtransacties verwerken voor de banken. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld, waarbij CCV tevens de distributierechten heeft voor VeriFone betaalterminals in de landen waar CCV actief is. CCV beschikt over twee computercentra, waartussen men naadloos kan switchen ten tijde van calamiteiten. Een eigen Service Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. Het hoofdkantoor van CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1958.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: CCV Holland B.V.