Record tevredenheid klanten over NS in 2007

Utrecht – De tevredenheid van treinreizigers over de dienstverlening van NS bereikte in 2007 een recordhoogte. Uit de klanttevredenheidcijfers blijkt dat 70% van de klanten aan NS een 7 of hoger gaf in 2007 (68% in 2006). De recordwaardering geldt voor vrijwel alle belangrijke kwaliteitsaspecten, terwijl de reizigersgroei in 2007 doorzette. Ook de punctualiteit steeg fors: 87% van de treinen kwam binnen 3 minuten op tijd aan. Volgens de internationale 5 minuten norm reed 93% van de treinen op tijd. De waardering voor het aspect ‘op tijd rijden’ steeg dan ook met maar liefst 6%.

In het vierde kwartaal gaf 52% van de klanten een rapportcijfer 7 of hoger voor informatie bij vertraging (48% in 2006). De hoogste waardering ooit voor dit aspect. Ook over sociale veiligheid waren de klanten in het laatste kwartaal beter te spreken dan vorig jaar met 76% tegenover 74% in dezelfde periode van het jaar ervoor. Over de beschikbaarheid van zitplaatsen bleef het oordeel in 2007 gelijk aan 2006. De komst van nieuwe treinen in de loop van 2008 moet verdere verbetering mogelijk maken.

Directeur NS Reizigers Jacques Huberts: "Ik ben trots op onze medewerkers die dit resultaat mogelijk hebben gemaakt. De geheel vernieuwde dienstregeling heeft ook duidelijk zijn vruchten afgeworpen." Directeur NS Bert Meerstadt: "Ook de dienstverlening aan onze klanten is op alle fronten verbeterd. In 2008 willen wij deze ingezette lijn verder voortzetten."

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nederlandse Spoorwegen