Distributienetwerk voor de OV-chipkaart in Limburg

Provincie stemt in met distributienetwerk OV-chipkaart in Limburg

Maastricht – Gedeputeerde Staten hebben hun goedkeuring gegeven aan het door Veolia voorgestelde distributienetwerk voor de OV-chipkaart in Limburg. In totaal zullen ruim 190 goed verspreide distributiepunten worden ingericht voor de distributie van OV-chipkaarten en het opladen van saldo en reisproducten op die kaarten. Bovendien zal Veolia twee mobiele servicepunten inzetten. De consumentenorganisaties hadden al eerder positief geadviseerd op het voorgelegde distributieplan OV-chipkaart.

De Provincie Limburg en Veolia zijn in de concessieovereenkomst overeengekomen dat de OV-chipkaart in Limburg op 30 juni 2008 kan worden gebruikt in alle bussen en de treinen op de regionale spoorlijnen.

Voor de distributie van de OV-chipkaart dienen distributiepunten te worden opgezet en apparatuur te worden besteld. Het distributienetwerk voorziet in mogelijkheden voor het verkrijgen van de OV-chipkaart en het daarop laden van saldo en reisproducten bij zowel bemande en als selfservice punten. Tevens is voorzien in servicebalies.

De inzet van moderne distributiekanalen en de verwachte groei daarvan zullen de vraag naar fysieke distributiepunten in de toekomst naar verwachting doen afnemen. Zo kunnen reizigers ervoor kiezen om het opladen van de kaart met saldo of producten via internet te regelen. Incidentele reizigers die ervoor kiezen om de aantrekkelijke P(ersoonlijke)-kaart met auto-reload te nemen hebben in principe (nadat ze de kaart hebben besteld) geen distributiepunt meer nodig. Zodra het saldo op hun OV-chipkaart onder een vooraf afgesproken saldo komt wordt het saldo aangevuld door automatische overboeking ten laste van de bankrekening van de reiziger.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Limburg