Metropoortjes sluiten

Rotterdam – Vanaf 23 juli is op diverse metrostations een groot deel van de poortjes alleen voor de OV-chipkaart toegankelijk gemaakt. Dit betekent dat deze poortjes niet te gebruiken zijn met een papieren vervoerbewijs. Tijdens deze pilot wordt er getest hoe de doorstroom van reizigers is als een groot deel van de poortjes alleen toegankelijk is met een OV-chipkaart. Om reizigers geleidelijk te laten wennen aan het afsluiten van de metro voor papieren vervoerbewijzen per oktober, worden namelijk vanaf heden stapsgewijs de poortjes op alle metrostations voor 50% gesloten voor papieren vervoerbewijzen.

Pilotstations
De eerste pilotstations waren Kralingse Zoom, Binnenhof en Stadhuis en een week later zijn Dijkzigt en Eendrachtsplein toegevoegd. Op de pilotstations zijn, met uitzondering van 1 poortje per poortjesrij, de poortjes alleen te passeren met een OV-chipkaart. Om reizigers op de pilotstations duidelijk te maken van welke poortjes ze wel en niet gebruik kunnen maken en waarom, worden er diverse communicatiemiddelen ingezet. Zo zitten er stickers op de poortjes, staan er stoepborden en zijn er informatieteams aanwezig die reizigers uitleg kunnen geven.

Alle metrostations
De bedoeling is om vervolgens vanaf half augustus elke week eenderde van alle metrostations voor 50% te sluiten voor papieren vervoerbewijzen. Dit betekent dat zowel van alle ingaande als van alle uitgaande poortjes, de helft alleen opent als de OV-chipkaart wordt gebruikt voor in- en uitchecken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RET