Provincie ZH verhuurt fietskluizen bij bushaltes

Den Haag – De provincie Zuid-Holland heeft de afgelopen maanden fietskluizen geplaatst bij vijf grotere bushaltes in de provincie. De fietskluizen zijn als proef bedoeld om het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer te stimuleren.

De overdekte fietskluizen bieden bescherming tegen diefstal en zijn voor 7,50 euro per maand te huur. De bedoeling is dat gebruikers hun fiets in de kluis parkeren en met de bus verder reizen.

Op vier busstations in Bergambacht, Haastrecht, Leiden en Leimuiden zijn inmiddels fietsplaatsen geplaatst. In Noordwijk worden de kluizen vanaf 1 augustus geplaatst. Op alle locaties zijn nog kluizen te huur. Op www.zuid-holland.nl/fietskluis is te vinden waar de kluizen precies komen te staan en hoe ze gehuurd kunnen worden.

Het proefproject duurt één jaar. Als de fietskluisverhuur succesvol is, plaatst de provincie in de toekomst bij meer bushaltes en busstations fietskluizen.

De provincie Zuid-Holland probeert op verschillende terreinen de toegankelijkheid van het openbaar (bus)vervoer te verbeteren. Om het fietsgebruik te bevorderen heeft de provincie de afgelopen vijf jaar het nodige geïnvesteerd met de plaatsing van overdekte fietsstallingen op 120 locaties in ZuidHolland.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland