Overeenkomst Valysvervoer getekend met Connexxion

Den Haag – Staatssecretaris Ross-van Dorp van VWS heeft op 15 februari 2007 het Valyscontract getekend met Connexxion. Dit contract loopt van 1 april 2007 tot 31 maart 2010. Met Valysvervoer kunnen mensen met een handicap per taxi of openbaar vervoer reizen naar bestemmingen buiten de regio waar zij wonen.

Valysvervoer is bedoeld voor reizen met een sociaal-recreatief karakter. Voor vervoer binnen de regio kent elke gemeente andere vervoersvoorzieningen. Ook voor bestemmingen als school, werk en dagbesteding bestaan andere regelingen. Eind 2006 waren er in Nederland 125.000 Valyspashouders.

Tot 1 april 2007 voert de huidige aanbieder Transvision het Valysvervoer uit. Na een aanbestedingsprocedure is Connexxion als beste uit de bus gekomen. Tegen de beslissing tot voorlopige gunning aan Connexxion loopt een hoger beroep van Transvision. Om de continuïteit en kwaliteit van het Valysvervoer na 1 april 2007 te waarborgen, heeft de staatssecretaris besloten de overeenkomst met Connexxion nu te ondertekenen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS)