Geldboete Arriva compensatie reizigers Dordrecht

Den Haag – De provincie Zuid-Holland wil dat de boete van 125.000 euro voor Arriva wordt ingezet om reizigers in Dordrecht te compenseren. Gedeputeerde Martin Huls gaat hierover in gesprek met Arriva. Dat is 14 februari 2007 duidelijk geworden tijdens de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit op het provinciehuis in Den Haag. De statenleden reageerden positief op het voorstel van Huls om de boete niet terug te laten vloeien in de provinciekas, maar ten goede te laten komen aan de gedupeerde reizigers in Dordrecht.

Dinsdag maakte de provincie bekend dat zij vervoerder Arriva 125.000 euro boete oplegt vanwege de lange reeks vertragingen en uitgevallen ritten in het busvervoer in Dordrecht. Om het geld binnen te krijgen, wil de provincie een korting doorvoeren op het maandelijkse subsidiebedrag voor Arriva.

Gedeputeerde Martin Huls is bereid het bedrag van de boete aan de vervoerder terug te betalen, als Arriva met goede plannen komt om het geld te besteden aan publieksvriendelijke acties. Daarbij denkt Huls aan gratis buskaartjes, gratis koffie of andere ludieke acties. Met Arriva wordt afgesproken dat ze deze plannen in mei 2007 tot uitvoering brengen. Huls: "Het is nu eerst belangrijk dat Arriva de dienstregeling op orde krijgt. Daarna is het tijd om iets leuks voor de reiziger terug te doen".

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Provincie legt Arriva boete op van 125.000 euro (13-02-2007)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland