Nieuwe planning onderzoek OV in Brabant

Kwaliteit gaat boven snelheid
Onderzoekscommissie OV-concessies stelt nieuwe planning op voor afronding eindrapport

’-Hertogenbosch – De onderzoekscommissie OV-concessies heeft besloten om aanvullend onderzoek te doen naar aanbestedingen van het stads- en streekvervoer in Noord-Brabant tussen 2004 en 2006. Tevens is afgesproken dat Gedeputeerde Staten in het kader van hoor en wederhoor de gelegenheid krijgt op het concept van het eindrapport te reageren. De commissie kan daarna zo nodig de tekst van het definitieve rapport aanpassen.

Beide maatregelen neemt de commissie om de zorgvuldigheid van het eindrapport te waarborgen, indachtig het motto ‘kwaliteit boven snelheid’ dat haar in de onderzoeksopdracht door Provinciale Staten is meegegeven.

Planning
In de afgelopen weken heeft de onderzoekscommissie dossieronderzoek gedaan en aanvullende interviews en openbare hoorzittingen gehouden. Nu volgt nog een korte periode van aanvullend onderzoek en eventueel interviews. Het eindrapport verwacht de commissie begin maart in concept afgerond te hebben. De presentatie van het definitieve rapport is eind maart voorzien. Vervolgens zal in Provinciale Staten een debat over het rapport plaatsvinden. Dat gebeurt naar verwachting in april 2007.

Onderzoekscommissie
De onderzoekscommissie OV-concessies is door Provinciale Staten van Noord-Brabant ingesteld om onderzoek te doen naar aanbestedingen van het stads- en streekvervoer tussen 2004 en 2006 en bestaat uit de PS-leden F. Stoffels (VVD, voorzitter), J. Arkes (PvdA), G. Coonen (CDA), S. Schokker (GroenLinks) en N. Schouten (SP). De bedoeling van het onderzoek is met name het doen van aanbevelingen voor toekomstige aanbestedingen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Brabant