Prijsvraag naam Individueel Openbaar Vervoer Friesland

Leeuwarden – Sinds december 2006 kunnen reizigers in Fryslân gebruik maken van het Individueel Openbaar Vervoer (IOV) voor vervoer van plaatsen waar geen vaste buslijnen rijden naar dichtstbijzijnde bushalte of treinstation. De provincie en de beide vervoerders Connexxion en Arriva zetten de komende tijd gezamenlijk de schouders onder het promoten van het Individueel OV, aangezien deze nieuwe vorm van vervoer op het vlak van bekendheid en dus reizigersaantallen nog moet groeien.

De provincie en de vervoerders vinden het van belang dat deze vervoerswijze een nieuwe aansprekende en herkenbare naam krijgt. De inwoners van Fryslân worden vanaf woensdag 17 januari 2007 via de provinciale website opgeroepen een e-mail met een nieuwe naam in te sturen. Inzendingen zijn welkom tot 26 januari 2007 op info@fryslan.nl Uit de ingestuurde namen wordt in overleg met de beide vervoerders de meest klinkende naam gekozen.

Wat is IOV?
Van en naar dorpen waar geen regulier openbaar vervoer (meer) rijdt, biedt het IOV vervoer naar de dichtstbijzijnde bushalte of treinstation (en vice versa). Vanaf de halte of het station kan men verder reizen met het reguliere openbaar vervoer. Het IOV moet minimaal een uur van tevoren worden gereserveerd en kost – bovenop het reguliere tarief voor het Openbaar Vervoer – 2 euro per reis.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Friesland (Provincie Fryslân)