Steeds meer mogelijk met OV-chipkaart

Automatisch opladen? Volledig digitaal aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart? Een online servicepunt, speciaal voor de OV-chipkaart? Het kan nu allemaal!

Rotterdam – De RET heeft de mogelijkheden met de OV-chipkaart aanzienlijk uitgebreidt. Inmiddels kunt u gebruik maken van het automatisch opladen van het reissaldo op een persoonlijke OV-chipkaart. Een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen gaat online nu zeer eenvoudig. Hier kunt u een aanvraagformulier invullen en desgewenst een pasfoto uploaden, waarna de persoonlijke kaart na een aantal weken geactiveerd en wel thuis wordt gestuurd. Daarnaast heeft de RET een online servicepunt voor de OV-chipkaart gemaakt. Hier kunt u terecht om bijvoorbeeld uw OV-chipkaart te vervangen of te beeïndigen. Alle formulieren van de OV-chipkaart zijn bovendien te downloaden van www.ret.nl

"Een aanzienlijke verbetering voor de klant", aldus Maurice Lenferink van de RET. "Reizigers kunnen nu online meer zaken regelen en hoeven niet altijd meer naar een Verkoop- & Informatiepunt van de RET." Als klap op de vuurpijl is de persoonlijke ov-chipkaart gratis in januari 2007.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RET