NS Poort nieuw organisatieonderdeel NS

Utrecht – Met ingang van 1 januari 2007 zijn de activiteiten van NS Vastgoed, NS Stations, Vasloc Beheer en een deel van NS Commercie samengebracht in één nieuwe organisatie: NS Poort. NS Poort staat onder leiding van directievoorzitter Pamela Boumeester en houdt zich bezig met het exploiteren, beheren en ontwikkelen van stationsgebieden. Bij het nieuwe bedrijfsonderdeel werken zo’n 4.000 mensen.

Ontwikkelingen
NS is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een integrale commerciële dienstverlener op het gebied van mobiliteit, retail, horeca, stationsontwikkeling, vastgoed en bouw. NS wil de expertise op deze gebieden, naast de vervoersexpertise, uitbouwen. Met als resultaat: het creëren van aantrekkelijke gebieden in en rond stations, waar het aangenaam reizen én verblijven is. En onder verblijven verstaan we dan: wonen, werken, winkelen en recreëren, op een aangename en veilige manier, dynamisch en uitstekend bereikbaar. Kortom, NS wil een steeds betere en uitgebreidere service verlenen aan steeds meer klanten. Om dit resultaat te bereiken is het noodzakelijk om processen binnen de organisatie te optimaliseren. Binnen het NS-concern brengen we daarom ontwikkeling, beheer en exploitatie van vastgoed op en rond stations bij elkaar wat de dienstverlening aan onze gebruikers zal verbeteren.

Organisatie
NS Poort is opgebouwd rond de volgende activiteiten. Vastgoed Vermogensbeheer belegt en beheert het vastgoed voor zowel NS als de institutionele beleggingsmarkt. Ook Vasloc Beheer is onderdeel geworden van Vastgoed Vermogensbeer. Vasloc Beheer is de beheerorganisatie van het Basisfonds Stationslocaties. Het Basisfonds Stationslocaties verwerft en exploiteert commercieel onroerend goed in de omgeving van knooppunten van openbaar vervoer. Ontwikkeling ontwikkelt bestaande en nieuwe stationslocaties tot multifunctionele kwalitatief hoogwaardige gebieden, waar mensen kunnen wonen, werken, winkelen en recreëren. Met Operationeel Vastgoed management beheert NS Poort het vastgoed. Horeca/retail verzorgt een aansprekend aanbod van producten en diensten (food en non-food) voor reizigers en passanten op en rond vervoersknooppunten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Nederlandse Spoorwegen