Goede start Arriva in Brabant

Heerenveen – Vanaf 1 januari 2006 is Arriva verantwoordelijk voor het busvervoer in Den Bosch en het Noordoosten van Brabant. De eerste week is goed verlopen met name dankzij de inspanningen van de medewerkers ter plaatse.

De chauffeurs en andere medewerkers die werden overgenomen van BBA, hebben bijzonder goed werk verricht. Hierdoor kon de Arriva een soepele start maken. Nu was het in de afgelopen week nog relatief rustig in de bussen als gevolg van de kerstvakantie, maar ook de drukte die wordt verwacht als de scholen weer beginnen ziet Arriva met vertrouwen tegemoet.

Enkele reizigers hadden het idee dat Arriva al per half december 2006 in Brabant was gestart. Dit is niet verwonderlijk, want een aantal van de Arriva-bussen was al eerder naar Brabant gebracht. De BBA heeft hier nog een halve maand gebruik van gemaakt. Vanaf 1 januari 2007 heeft Arriva het roer echt overgenomen. Eerst wordt er nog gereden met bussen die al wat ouder zijn en zijn chauffeurs nog gestoken in hun BBA-uniform. Dit is het gevolg van de korte tijd die Arriva had om alles voor te bereiden. De nieuwe Arriva-uniformen zijn inmiddels aangemeten en worden binnenkort geleverd. Op de nieuwe bussen moet nog iets langer worden gewacht, maar die kunnen de mensen in Brabant in elk geval in 2007 nog uitproberen.

De dienstregeling
Per 1 januari 2007 is ook de nieuwe dienstregeling in gegaan. Deze dienstregeling biedt weer aansluiting op de treinen, die sinds 10 december 2006 op andere tijden rijden. In de eerste week was er af en toe een probleempje met aansluitingen op andere bussen, doordat aangrenzende vervoerders een vakantiedienstregeling reden terwijl Arriva direct is begonnen met de gewone (winter-)dienstregeling. Maandag 8 januari 2006, als de kerstvakantie is afgelopen, is dit probleem opgelost. Wel vraagt Arriva haar reizigers goed op te letten wat er in de nieuwe dienstregeling is gewijzigd, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Arriva