Regiotaxi voor Goeree-Overflakkee

Den Haag – Inwoners van Goeree-Overflakkee hebben sinds 2 januari 2007 de beschikking over de Regiotaxi, een vervoersservice bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij kunnen de taxibusjes op afroep bestellen en tegen gereduceerd tarief van deur-tot-deur door hun regio reizen.

Het lage tarief geldt voor mensen met een geïndiceerde, lichamelijke beperking. Reizigers die niet onder deze categorie vallen, kunnen ook van de Regiotaxi gebruik maken maar betalen het normale taxi-tarief. Gebruikers van de Regiotaxi delen de bus met andere reizigers. De taxi moet een uur van te voren worden gebeld op het speciale reserveringsnummer 0800 – 44 040 44.

De Regiotaxi wordt gereden door Connexxion, het bedrijf dat ook het normale busvervoer voor Goeree-Overflakkee voor zijn rekening neemt. Bij de aanbesteding voor de Regiotaxi koos de provincie Zuid-Holland in oktober 2006 voor Connexxion omdat het bedrijf de laagste ritprijs bood. De tarieven worden berekend naar het aantal zones. Bij de gereduceerde ritprijs kan de reiziger voor slechts € 2,70 een afstand van vijf zones afleggen, goed om de helft van Goeree-Overflakkee te bestrijken.

Gedeputeerde Martin Huls van de provincie Zuid-Holland heeft gisteren samen met de verantwoordelijk wethouders van Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee het startschot gegeven voor de invoering van de Regiotaxi in de regio. Het gezelschap bracht dinsdag 2 januari 2007 de eerste reiziger van Goeree-Overflakkee met een nieuw taxibusje naar huis.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland