ROVER wil stillegging RandstadRail

Amersfoort – Reizigersvereniging ROVER wil dat diensten op RandstadRail worden gestaakt zolang niet duidelijk is waarom er steeds voertuigen ontsporen. Vandaag, woensdag 29 november 2006, raakten bij een ontsporing bij Forepark 15 reizigers gewond, terwijl ook vandaag reizigers bij de halte Ternoot door de brandweer moesten worden geëvacueerd uit een eveneens ontspoord voertuig.

Door deze incidenten en twee eerdere ontsporingen acht ROVER het niet langer verantwoord om met trams en metro’s te rijden op RandstadRail. Eerst dient tot de bodem te worden uitgezocht wat de oorzaak van deze ontsporingen is, en dienen de juiste maatregelen te worden genomen om het vervoer weer veilig te laten zijn. ROVER ziet in de Inspectie Verkeer en Waterstaat het juiste orgaan om het onderzoek uit te voeren.

Voorlopig zullen de vervangende busdiensten weer dienen te rijden.

ROVER is buitengewoon ontevreden over RandstadRail. Naast de genoemde ontsporingen zijn hardnekkige storingen aan wissels en seinen aan de orde van de dag, waardoor het product behalve onveilig ook qua dienstuitvoering voor de reizigers volstrekt onvoldoende is.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ROVER