Ontsporingen RandstadRail

Den Haag – Op het traject Monstersestraat – Zoetermeer Oosterheem is vanavond, 29 november 2006, om 18.00 uur een RandstadRail voertuig van HTM ontspoord ter hoogte van de halte Ternoot. Dit voertuig reed richting Zoetermeer. De passagiers die zich in het voertuig bevonden, zijn met een bus verder vervoerd.

Kort daarna, om 18.30 uur is op het traject Den Haag Centraal Station – Rotterdam station Hofplein een metrovoertuig van RET ontspoord nabij de halte Forepark. In dit voertuig bevonden zich 17 lichtgewonde passagiers waarvan er 2 naar het ziekenhuis vervoerd moesten worden.

HTM en RET betreuren de ontsporingen ten zeerste en en laten nu ter plekke zorgvuldig technisch onderzoek doen naar de mogelijke oorzaak van beide ontsporingen. De ontsporingen staan overigens los van elkaar.

Op dit moment kan met RandstadRail alleen nog worden gereden op het traject Rotterdam station Hofplein – station Nootdorp.

Op dit moment is nog niet te zeggen wanneer de exploitatie van RandstadRail wordt hervat. Tot die tijd wordt vervangend openbaar vervoer (bus 5) aangeboden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: HTM