De Spurt komt eraan! Arriva s nieuwe trein

Spectaculaire abri waarschuwt voorbijgangers

Heerenveen – In hartje Groningen gaan de seinen op rood om Arriva’s nieuwe trein aan te kondigen. Arriva Nederland krijgt 43 nieuwe treinen die gaan rijden in de provincies Groningen en Friesland en kondigt dit groot aan met een Abri-campagne in de stad Groningen.

Op de hoek van de Grote Markt en de Guldenstraat worden voorbijgangers voor de Hennes & Mauritz vanaf gistermiddag gedurende 1 week ‘gewaarschuwd’ voor de komst van de Spurt door middel van een spoorwegovergangsein compleet met licht en geluid. Op de abri’s staat de tekst De Spurt komt eraan. Arriva’s nieuwe trein.

Naast de abri met licht en geluid komen er in de stad Groningen 90 ondersteunende abri’s. De eerste trein werd op 1 november 2006 op het station in Groningen in gebruik genomen door minister Karla Peijs. Zij onthulde samen met de gedeputeerde Tonnis Musschenga van de provincie Groningen de typenaam van de trein: Spurt.

Arriva verzorgt de komende 15 jaar het openbaar vervoer over het spoor in de provincies Groningen en Friesland. Arriva heeft hiervoor 43 nieuwe treinen aangeschaft. De nieuwe treinen van Arriva zijn uniek voor Nederland. De treinen hebben een opvallend rood-wit ontwerp en zijn daarnaast comfortabel, geluidsarm en airconditioned. De vloerhoogte van de trein is gelijk aan de perronhoogte en de treinen hebben brede toegangsdeuren met een automatisch uitschuifbare trede. Bovendien zijn deze Arriva-treinen de eerste treinen in Nederland die volledig toegankelijk zijn voor minder validen, zonder dat zij hulp nodig hebben bij in- en uitstappen. Arriva verwacht veel nieuwe reizigers te kunnen verwelkomen door de komst van de nieuwe treinen.

Typenaam en abri-campagne zijn voor Arriva Nederland ontwikkeld door TBWA\ Brand Experience Company in samenwerking met TBWA\ Neboko te Amstelveen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Arriva