Minister Peijs onthult nieuw logo regiotaxi

Den Haag – Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag in Madurodam de naam en het nieuwe logo op een regiotaxi onthuld. Hiermee wordt deze vorm van vervoer makkelijker herkenbaar, vindbaar in Nederland en dus beter bruikbaar.

Vraagafhankelijk openbaar vervoer is nog niet overal even herkenbaar en vindbaar voor de reiziger. Daarom biedt het ministerie van Verkeer en Waterstaat één landelijk logo en één nieuwe landelijke soortnaam – de Regiotaxi – voor vraagafhankelijk vervoer aan. Zo’n 80% van het vraagafhankelijk vervoer heet al Regiotaxi.

Regiotaxi moet de nieuwe naam worden voor alle taxi’s en busjes in het collectief vraagafhankelijk vervoer. Dat heeft het Nationaal Mobiliteits Beraad (NMB, ofwel het overleg van decentrale overheden met de Minister van V&W) bepaald. Eén landelijke naam is de wens van de consumentenorganisaties en de Tweede Kamer. Het NMB heeft ook een gezamenlijke productformule afgesproken die de regionale vervoerssystemen een landelijke herkenbaarheid moet geven. Het betreft bandbreedtes voor de beschikbaarheid, vooraanmeldingstijd, terugbelservice, vertrektijd en omrijtijd, service van de chauffeur en de eventuele aankomstgarantie. De reiziger hoort bij de reservering van de rit hoeveel de rit gaat kosten.

Regiotaxi heeft na een onstuimige groei een groot aandeel in het stads- en streekvervoer verworven. Het valt onder de verantwoordelijkheid van de OV-autoriteiten (provincies en de zg. plus-regio’s), die hiermee een goed alternatief kunnen bieden als aanvulling op of ter vervanging van stads- en streekvervoer en/of treintaxi.

V&W heeft samen met de sector een logo voor de voertuigen, reisinformatie en marketing laten ontwerpen. Het logo is ontworpen door Ton Giesbergen van Dutch Logo Design.

De naam Regiotaxi wordt nu ook visueel ondersteunt. Het logo is een ‘persoon in handpalm’. Hierin komt de waarde van Regiotaxi tot uitdrukking. Het logo drukt uit: “bij ons bent u in goede handen, wij zorgen voor een prettige reis.” Met andere woorden: de klant staat centraal.

Klik hier voor een afbeelding van de regio taxi

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat