Nieuw: Buswijzer provincie Utrecht

Utrecht – Hoe kom ik met de bus in de stad? Waar kan ik opstappen? Welke verbeteringen voeren de openbaar vervoerbedrijven en de provincie Utrecht door om het gebruik van de bus aantrekkelijker te maken?

Een antwoord op deze vragen en nog veel meer is te lezen in de Buswijzer provincie Utrecht. Dit gratis boekje is een uitgave van BBA, Connexxion en Stadsvervoer Nederland die het streekvervoer verzorgen in opdracht van de provincie Utrecht. Het eerste nummer van deze Buswijzer wordt in een oplage van circa 200.000 exemplaren op 11 en 12 mei verspreid onder alle huisadressen in de Utrechtse gemeenten waar deze busbedrijven namens de provincie Utrecht rijden.

Het openbaar vervoer dichtbij huis
De Buswijzer is bedoeld om inwoners van de provincie Utrecht te informeren over de mogelijkheden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De drie busbedrijven werken hiervoor in deze uitgave met elkaar samen. De Buswijzer besteedt aandacht aan vragen als: hoe kan ik zo snel en zo gemakkelijk mogelijk gebruikmaken van de buslijnen dichtbij mijn huis? Om de informatie op maat aan te bieden, zijn drie regionale edities van de Buswijzer gemaakt. Aan de orde komen ook onderwerpen als vernieuwingen aan het openbaar vervoer, zoals investeringen van de provincie in schonere bussen. Lezers kunnen bovendien gebruikmaken van acties als een gratis probeerkaartje of een gratis kaart met een overzicht van alle buslijnen in de provincie Utrecht bestellen. In de Buswijzer worden ook praktische tips gegeven hoe u met het openbaar vervoer deze zomer bijzondere attracties kunt bezoeken.

De Buswijzer provincie Utrecht verschijnt twee keer per jaar. Het volgende nummer komt uit in november 2006, wanneer de vervoerders de nieuwe dienstregeling bekendmaken. De Buswijzer wordt huis aan huis verspreid in de volgende Utrechtse gemeenten: Abcoude, Woerden, Breukelen, Loenen, Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Lopik, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Soest, Leusden, Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Woudenberg.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Utrecht