KAN wil tijdelijk treinstation in Molenhoek

Nijmegen – Het College van Bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN) wil dat Molenhoek een tijdelijk station krijgt. Zo kan achterhaald worden of er voldoende reizigersaanbod is voor een permanent station. Oorspronkelijk zou er pas per 2010 een station in Molenhoek komen. Maar de Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN) wil dit vervroegen. Dat kan door de halte Molenhoek op te nemen in het Programma van Eisen dat het bestuur van de Stadsregio nu heeft vastgesteld.

De Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN) is concessieverlener voor het traject Cuijk-Nijmegen, dat onderdeel is van de lijn Roermond-Nijmegen (de zogenaamde Maaslijn). Dat wil zeggen dat de stadsregio bepaalt welke vervoerder dit traject verzorgt. Samen met de provincie Limburg is de stadsregio de afgelopen maanden druk doende geweest met de voorbereiding van de aanbesteding, die op 15 februari 2006 van start gaat.
Het College van Bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN) vindt dat de halte Molenhoek opgenomen moet worden als voorwaarde voor het verlenen van de concessie.

Al jarenlange wens
Stadsregio-bestuurder Jan Walraven: “In de regio ten zuiden van Nijmegen leeft al jarenlang de wens van een station in Molenhoek. Met dit tijdelijke station reageren wij hierop. Door vanaf de start van de nieuwe concessie, dus 2007, direct een tijdelijk station in gebruik te nemen is het mogelijk om in de praktijk te zien of er voldoende reizigers zijn voor een permanent station na 2010”.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN)