Verkoop OV-chipkaart van start!

Hilversum – RET en Connexxion zijn er klaar voor! Op alle metrostations van de RET en in de bussen van Connexxion (in Voorne-Putten en in de Hoeksche Waard) kunnen reizigers met een OV-chipkaart in- en uitchecken en overstappen. Connexxion heeft 150 bussen uitgerust met OV-chipkaart apparatuur. Op 16 december 2005 zijn bovendien op de laatste metrostations de toegangspoortjes in gebruik genomen, waarmee het gesloten instapsysteem in de metro een feit is. Voor RET en Connexxion is hiermee de weg vrij voor de verkoop van de de OV-chipkaart! Hiermee is de nieuwe manier van reizen en betalen officieel van start gegaan; een belangrijke mijlpaal voor de landelijke introductie van de OV-chipkaart!

Verkoop OV-chipkaart
Op 16 december 2005 gaf minister K. Peijs het startsein voor de daadwerkelijke introductie van de OV-chipkaart. Tijdens de bijeenkomst kochten minister K. Peijs, S. hulman (Wethouder Verkeer en Vervoer) en J. van Nieuwenhoven (Gedeputeerde Provincie Zuid Holland,Verkeer en Vervoer) de eerste OV-chipkaarten, waarmee de vrije verkoop van de OV-chipkaart van start is gegaan.

De uitgifte van de OV-chipkaart gaat, net zoals de rest van de introductie, in beheersbare en controleerbare stappen met kwaliteit en zorgvuldigheid voorop. In de loop van de tijd zullen er meer OV-chipkaarten te koop worden aangeboden.

Ontdek ‘m ook: de OV-chipkaart!
Minister Peijs introduceerde op 16 december
de landelijke naamsgevingscampagne voor de OV-chipkaart. Deze campagne zal begin volgend jaar massamediaal van start gaan. In de campagne wordt het publiek gevraagd een naam te verzinnen voor de OV-chipkaart.

Connexxion presenteerde haar nieuwe communicatiecampagne, die op 9 januari 2006 van start gaat. Het thema van deze campagne is ‘Ontdek ‘m ook: de OV-chipkaart’. Zoals Abel Tasman destijds Tasmanië ontdekte en Willem Barents Nova Zembla, kunnen reizigers in de regio Rotterdam straks de OV-chipkaart ontdekken. Net als de ontdekkingsreizigers van vroeger, ontdekken zij de nieuwe manier van reizen in het openbaar vervoer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Connexxion Holding N.V.