Eerste reizigers testen Connexxion OV-chipkaart

Hilversum – Vanaf zaterdag 20 augustus 2005 gaan de eerste reizigers reizen met de OV-chipkaart van Connexxion. Begin augustus zijn reizigers van Connexxion (abonnementhouders en reizigers met een strippenkaart) uitgenodigd om de OV-chipkaart te testen. De persoonlijke OV-chipkaarten zijn aangemaakt en verstuurd aan ongeveer 100 personen die de uitnodiging hebben aangenomen. Deze testreizigers kunnen hun OV-chipkaart meteen gebruiken.

De start met testreizigers is een belangrijke stap voor Connexxion op weg naar een optimaal werkend systeem, dat eenvoudig te gebruiken is door alle reizigers. De testreizigers geven regelmatig hun ervaringen met het nieuwe vervoerbewijs door. Deze ervaringen worden gebruikt om het systeem nog verder te verbeteren. Afhankelijk van de resultaten van deze groep testreizigers wordt de proef verder uitgebreid en kunnen binnenkort meer reizigers in de regio kennismaken met de OV-chipkaart.

De testreizigers krijgen hun persoonlijke OV-chipkaart gratis met een saldo van 10 euro erop als tegemoetkoming. Zij kunnen hun OV-chipkaart vooralsnog alleen gebruiken in de bussen van Connexxion in de Hoeksche Waard, op Voorne-Putten en in Ridderkerk en Barendrecht. Zodra het systeem uitgebreid getest is en de resultaten goed zijn, kan met dezelfde OV-chipkaart ook worden gereisd bij NS en RET.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Connexxion Openbaar Vervoer N.V.