Vervoerders regio Utrecht introduceren Voor U

Utrecht – Op zaterdag 25 juni 2005 organiseren GVU, Connexxion en Regiotaxi Utrecht het Halte U festival op de Maliebaan te Utrecht. Reden van dit festival is de lancering van hun gezamenlijke regionale OV merk, genaamd Voor U. Vanaf 25 juni zullen de vervoerders aan dit logo steeds meer herkenbaar zijn op onder andere hun voertuigen, folders en haltes.

Sinds 2002 voeren de vervoerbedrijven (waaronder Connexxion, GVU en Regiotaxi Utrecht) in de regio Utrecht gezamenlijke marketingacties. Deze samenwerking is een initiatief van Bestuur Regio Utrecht (BRU). De marketingacties hebben als doel het verbeteren van het imago van het openbaar vervoer en het verwerven van meer reizigers.
Dit jaar gaan zij met deze samenwerking een stap verder. Er is besloten één merk te ontwikkelen dat de drie vervoerbedrijven als een herkenbaar kwaliteitszegel gaan voeren. De keuze is gemaakt voor de naam Voor U. Dit staat onder andere voor goede verbindingen, service en gemak.

Voor de opening van het Halte U festival zijn de vaste klanten en relaties van de vervoerders uitgenodigd. Daarna is het festivalterrein van 14.30 tot 18.00 uur gratis toegankelijk voor het publiek. Op de Maliebaan staan onder andere de nieuwste bussen van Connexxion en GVU opgesteld. Ook Regiotaxi Utrecht zal met taxi’s deelnemen. In elke bus is iets te doen. Het is een zeer gevarieerd programma, met muziek, cabaret en verhalen. Ook zullen er verschillende optredens van live bands te zien en te horen zijn vanaf een extra podium midden op de Maliebaan.