Noord-Holland roept burgers op tot meedenken over OV

Haarlem – Op maandag 7 februari 2005 gaf verkeersdeputeerde Cornelis Mooij het officiële startsein voor de campagne Ook een OV-reis-idee? Denk verder! Met de campagne roept de provincie burgers uit het noorden van Noord-Holland op om te komen met originele en vernieuwende ideeën voor het busvervoer in Noord-Holland Noord. Het origineelste idee kan rekenen op een prijs. De beste ideeën worden, samen met de resultaten van onderzoek en suggesties van gemeenten, door een adviesforum gebundeld en als advies aangeboden aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

Gedeputeerde Staten (GS) hebben in hun collegeprogramma vier miljoen euro beschikbaar gesteld voor kwalitatieve verbeteringen in het openbaar busvervoer in Noord-Holland Noord. Reizigers zelf weten als geen ander wat kwaliteit van openbaar vervoer inhoudt. Dat is de reden waarom de provincie Noord-Holland – naast onderzoek van deskundigen, consultatie van gemeenten en eigen ideeën – ook de inwoners uit de regio Noord-Holland Noord wil betrekken bij het bedenken van nieuwe ideeën voor het openbaar vervoer.

Campagne: Ook een OV-reis-idee? Denk verder!

Om bekendheid te geven aan dit initiatief is op 7 februari de campagne Ook een OV-reis-idee? Denk verder! gestart. De campagne loopt tot 4 maart en bestaat uit:
– advertenties/ oproepen in de dagbladen,
– flyers en posters bij gemeenten, scholen, bibliotheken en informatiecentra in de regio,
– billboards in de bushokjes (abri’s),
– posters en flyers in de bus en advertenties aan de buitenzijde van de bus,
– oproepen via de provinciale website
– een slotconferentie.

Reischeque van 1000 euro voor het winnende idee

Een adviesforum buigt zich over de ideeën van publiek en experts en beslist over het winnende idee. Het idee moet origineel zijn én praktisch toepasbaar. De prijswinnaar kan rekenen op een reischeque ter waarde van 1000 euro, goed voor een lang weekend voor twee personen per TGV of ICE naar een van de Europese steden.

Slotconferentie

De winnaar wordt bekend gemaakt op een slotconferentie die op 17 maart aanstaande wordt gehouden in slot Schagen. Op de conferentie worden ook de innovatievoorstellen en suggesties gepresenteerd die naar voren zijn gebracht door deskundigen, gemeenten, en consumenten-organisaties.

Adviesforum innovaties openbaar vervoer

Provincie Noord-Holland heeft zes vooraanstaande personen uitgenodigd om zitting te nemen in het Adviesforum innovaties openbaar vervoer. Betrokkenen hebben vanuit hun functie expertise op het gebied van (openbaar) vervoer, marketing, innovatie, en/of vernieuwende kennis. Het forum bestaat uit:
– directeur marketing Connexxion openbaar vervoer, de heer J. Kouwenhoven,
– directeur Randstad Noord, Nederlandse Spoorwegen, de heer H. Gelissen,
– directeur reclamebureau De Haas, de heer W. de Haas,
– voorzitter college van bestuur Clusius College, mevrouw C. Noom,
– directeur van de Kamer van Koophandel regio Alkmaar, de heer J. Glaubitz.
– Professor H. Meurs, Radboud Universiteit Nijmegen

Het is dit Adviesforum dat op de slotconferentie een selectie van de aangeleverde innovatieve ideeën voor het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord presenteert aan de gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer Cornelis Mooij.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Noord-Holland