Connexxion winnaar aanbesteding OV Q-Liner

Leeuwarden – De provincies Flevoland, Fryslân en Groningen willen dat Connexxion het openbaar vervoer gaat verzorgen op de hoogwaardige buslijn Groningen – Heerenveen – Lelystad. De provincies hebben vorig jaar besloten de hoogwaardige buslijn 315 Groningen – Heerenveen – Lelystad, gezamenlijk aan te besteden.

In mei 2004 is het bestek voor de hoogwaardige buslijn Groningen – Heerenveen – Lelystad vastgesteld en gepubliceerd in het aanbestedingsblad van de Europese Unie. In dit bestek waren de eisen en wensen van de provincies voor de hoogwaardige busverbinding opgenomen. 12 gegadigden hebben het bestek opgevraagd. Uiteindelijk hebben drie inschrijvers, waaronder twee combinaties, een offerte ingediend. De inschrijvers waren: de combinatie Arriva Touring B.V./Taxi Centrale Renesse VOF, de combinatie De Jong Holding B.V./Sijpkes Taxi’s B.V. en Connexxion Openbaar Vervoer N.V..

De provincies hebben de offertes van de drie inschrijvers beoordeeld op basis van vooraf gestelde criteria. Hieruit blijkt dat het vervoerbedrijf Connexxion de economisch voordeligste aanbieding heeft gedaan. Dit geldt zowel voor de kwaliteit als de kosten voor de provincies. Connexxion biedt koffie op de haltes en een experiment met een nachtbus (Q-liner by night) t.b.v. het uitgaansleven en een uitgebreid marketingplan.

Connexxion start op 1 juli 2005 met de uitvoering van het aangeboden voorzieningenniveau. De reiziger krijgt een kwalitatief beter vervoerproduct doordat het comfort verbetert, de vervoerder nieuwe bussen inzet en er betere informatievoorziening voor de reiziger wordt geboden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Fryslân