ONTWIKKELVOUCHER

Noordelingen worden wijzer door gratis cursussen

Scholing foto Kimberly Farmer/Unsplash

Een gratis lascursus, een training in gesprekstechnieken of een opleiding tot assistent uitvoerder? Het is allemaal mogelijk met de ontwikkelvoucher van 1000 euro die werknemers in de drie noordelijke provincies kunnen aanvragen. De voucher is beschikbaar voor mensen die in de bouw en infra en een aantal andere technische branches werken.

Het idee is dat werknemers gestimuleerd worden iets nieuws te leren zodat ze meer kanten op kunnen in hun werk en gezond hun pensioen kunnen halen. Behalve technische opleidingen zijn ook algemene cursussen mogelijk, zoals bijvoorbeeld een taalcursus of een cursus computervaardigheden. Het aanbod geldt ook voor uitzendkrachten.

Voorlichtingsbijeenkomsten

De ontwikkelvoucher heeft als doel om duurzame banen in de techniek en bouw en infra in het noorden van Nederland te stimuleren. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door inZicht Groningen, Koninklijke Metaalunie, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, FNV Bouwen&Wonen, FNV Metaal, CNV Vakmensen, de Unie, OOM, A+O Metalektro, WIJ-Techniek en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Op de woensdagen 15 februari en 15 maart van 19.30 tot 20.30 uur zijn er online voorlichtingsbijeenkomsten.

Lees ook:

RZI (bron: ADS Groep)
Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie