Van Werven

Van Werven Infra beste familiebedrijf van Gelderland

Van Werven Infra & Recycling is uitgeroepen tot het beste familiebedrijf van Gelderland in 2021. Het bedrijf liet vier andere finalisten achter zich; in totaal waren er aanvankelijk zo’n zeventig ondernemingen genomineerd.

De prijs wordt toegekend vanuit het Gelders Familiebedrijven Gilde. Alle bedrijven die aan de criteria voldoen, kunnen worden genomineerd. Maar ze bepalen zelf of ze daadwerkelijk meedoen en dat deden er uiteindelijk ruim twintig. Daarvan haalden er vijf de finale. Het was volgens de juryvoorzitter een “close finish”, maar Van Werven ging dus uiteindelijk met de award aan de haal. “Van Werven heeft zich ten opzichte van de vier andere finalisten onderscheiden door de focus op een duurzame economie, betrokkenheid op de lokale samenleving en visie op de toekomst.”

Vijftien vestigingen

Net als andere recente winnaars is Van Werven letterlijk niet van gisteren; het bedrijf viert momenteel zijn 75-jarig bestaan. Die lange levensduur komt volgens het Gelders Familiebedrijven Gilde vaker voor, al is het zeker niet vanzelfsprekend. Het bedrijf dat startte als eenmanszaak van Willem van Werven wordt tegenwoordig geleid door de broers Wilfred, Cor en Herbert van Werven. De onderneming kent zijn oorsprong in Oldebroek maar heeft inmiddels vijftien vestigingen in binnen- en buitenland.

Het juryrapport geeft nog wat meer uitleg over het toekennen van de prijs: “Van Werven is een eigentijds familiebedrijf, maar wel met oude familiewaarden waarbij mensen belangrijk zijn. Men heeft oog voor talent, maar ook voor collega’s waar het even minder mee gaat. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Met grote passie wordt samen gewerkt aan relevante oplossingen voor grote maatschappelijke problemen. Kortom, een waardig winnaar van de Award voor het Beste Gelderse Familiebedrijf 2021.”

Gedachtegoed voortzetten

Wilfred van Werven geeft aan dat het winnen van de award voor trots en dankbaarheid zorgt. “Het is extra mooi om deze award te winnen in het jaar dat we 75 jaar bestaan. Ik zie dit als een ode aan de huidige én alle voorgaande generaties. Aan opa Willem die ons bedrijf opbouwde, aan de tweede generatie, die het doorzette en verbreedde en aan ons als derde generatie. We zijn opgegroeid in het bedrijf en sinds het overlijden van pa, inmiddels twintig jaar geleden, voelen we ons verantwoordelijk om zijn gedachtegoed voort te zetten. We hadden dit niet gekund zonder onze trouwe klanten en leveranciers. Bovenal is de award een ode aan de mensen die bij ons werken, aan onze pensionarissen en aan de mensen die al niet meer bij ons zijn. We kunnen dit alleen samen en daar zijn we hen dankbaar voor.”

Meer lezen over familiebedrijven in de infrasector?

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.

Van Werven Infra beste familiebedrijf van Gelderland | Infrasite
Van Werven

Van Werven Infra beste familiebedrijf van Gelderland

Van Werven Infra & Recycling is uitgeroepen tot het beste familiebedrijf van Gelderland in 2021. Het bedrijf liet vier andere finalisten achter zich; in totaal waren er aanvankelijk zo’n zeventig ondernemingen genomineerd.

De prijs wordt toegekend vanuit het Gelders Familiebedrijven Gilde. Alle bedrijven die aan de criteria voldoen, kunnen worden genomineerd. Maar ze bepalen zelf of ze daadwerkelijk meedoen en dat deden er uiteindelijk ruim twintig. Daarvan haalden er vijf de finale. Het was volgens de juryvoorzitter een “close finish”, maar Van Werven ging dus uiteindelijk met de award aan de haal. “Van Werven heeft zich ten opzichte van de vier andere finalisten onderscheiden door de focus op een duurzame economie, betrokkenheid op de lokale samenleving en visie op de toekomst.”

Vijftien vestigingen

Net als andere recente winnaars is Van Werven letterlijk niet van gisteren; het bedrijf viert momenteel zijn 75-jarig bestaan. Die lange levensduur komt volgens het Gelders Familiebedrijven Gilde vaker voor, al is het zeker niet vanzelfsprekend. Het bedrijf dat startte als eenmanszaak van Willem van Werven wordt tegenwoordig geleid door de broers Wilfred, Cor en Herbert van Werven. De onderneming kent zijn oorsprong in Oldebroek maar heeft inmiddels vijftien vestigingen in binnen- en buitenland.

Het juryrapport geeft nog wat meer uitleg over het toekennen van de prijs: “Van Werven is een eigentijds familiebedrijf, maar wel met oude familiewaarden waarbij mensen belangrijk zijn. Men heeft oog voor talent, maar ook voor collega’s waar het even minder mee gaat. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Met grote passie wordt samen gewerkt aan relevante oplossingen voor grote maatschappelijke problemen. Kortom, een waardig winnaar van de Award voor het Beste Gelderse Familiebedrijf 2021.”

Gedachtegoed voortzetten

Wilfred van Werven geeft aan dat het winnen van de award voor trots en dankbaarheid zorgt. “Het is extra mooi om deze award te winnen in het jaar dat we 75 jaar bestaan. Ik zie dit als een ode aan de huidige én alle voorgaande generaties. Aan opa Willem die ons bedrijf opbouwde, aan de tweede generatie, die het doorzette en verbreedde en aan ons als derde generatie. We zijn opgegroeid in het bedrijf en sinds het overlijden van pa, inmiddels twintig jaar geleden, voelen we ons verantwoordelijk om zijn gedachtegoed voort te zetten. We hadden dit niet gekund zonder onze trouwe klanten en leveranciers. Bovenal is de award een ode aan de mensen die bij ons werken, aan onze pensionarissen en aan de mensen die al niet meer bij ons zijn. We kunnen dit alleen samen en daar zijn we hen dankbaar voor.”

Meer lezen over familiebedrijven in de infrasector?

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.